• Home
  • Prima
  • Călin Alexandru (DSU): Ne așteptăm ca în ianuarie-februarie să înceapă valul 5

Călin Alexandru (DSU): Ne așteptăm ca în ianuarie-februarie să înceapă valul 5

spital covid profimedia

Medicul Călin Alexandru, de la DSU, a declarat, joi, că se așteaptă ca la sfârșitul lunii ianuarie-începutul lunii februarie, România să se confrunte cu un al cincilea val al infectărilor, din cauză că varianta nouă Omicron este foarte transmisibilă. El a spus că li s-a cerut medicilor de la Unitățile Primiri Urgențe să identifice spații suplimentare.

„Din discuțiile și estimările primite de la specialiști, ne așteptăm ca la sfârșitul lunii ianuarie-începutul lui februarie să ne confruntăm cu un al cincilea val.
Am discutat cu colegii de la UPU. Omicron este foarte transmisibilă, dă în majoritatea cazurilor simptome ușoare, dar ne așteptăm ca o bună parte să ajungă și la UPU. De aceea le-am cerut colegilor să evalueze posibilitatea de extindere a spațiilor pentru triajul pacienților. Sunt unități care au identificat spații în spitale, altele au posibilitatea de a aduce containere”, a declarat Călin Alexandru, potrivit digi24.ro.

La rândul lui, medicul Valeriu Gheorghiță a atras atenția că, din datele experților din Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, dar și din celelalte țări limitrofe, rezultă că este înregistrată o creștere exponențială a numărului de cazuri, cele mai multe generate de Omicron. Această variantă are o transmisibilitate mult mai mare și capacitatea de a ocoli răspunsul imun, a afirmat el.

„Sunt deja date care sugerează și transmiterea aerogenă, ceea ce o face mult mai contagioasă, mai ales în spații închise.

Țările cel mai bine protejate vor fi cele cu rate crescute de vaccinare și rate crescute de doză booster.

Foto – Profimedia

Parteneri