AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Candidații lui Simion vor salarii grase de la Bruxelles, dar își declară ura față de UE: „Nu îi dau 10 ani. Va colapsa”

Partidul AUR condus de George Simion a depus la Biroul Electoral o listă cu 43 de candidați la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Parte din acești candidați și-au încercat norocul și la alte alegeri electorale din partea altor partide. Cei mai mulți dintre candidații AUR sunt convinși că Uniunea Europeană este o greșeală politică, ba chiar că va dispărea.

Cristian Vasile Terheș deschide lista AUR pentru europarlamentare cu convingerea că nu peste multă vreme, Uniunea Europeană va dispărea.

“În modul în care merge UE în momentul de față, nu îi dau 10 ani! Nu neapărat că se va destrăma. Va colapsa sub propria ei greutate, exact așa cum s-a întâmplat cu URSS. Nu are cum să reziste pe termen lung. E imposibil”, spunea recent Terheș într-un podcast. Întrebat cu altă ocazie despre profețiile sale privind destrămarea UE, actualul europarlamentar ales în 2019 pe listele PSD spunea: „E posibil să existe și acest lucru (destrămarea -n.r). Date fiind forțele interne și externe care există în momentul de față și trag din toate pârghiile să sfărâme, dar principalul inamic al acestui proiect este însăți birocrația europeană. Nu poți să ții atâtea state, atâtea națiuni de milioane de oameni să îi subjugi de la nivel central. În momentul de față se încearcă exact reversul cu ceea ce s-a întâmplat cu Imperiul Austro-ungar. Un imperiu s-a destrămat pentru că națiunile erau subjugate. Proiectul european actual, care a pornit ca un proiect politico-economic foarte bun, care a adus pace prin prosperitate (…). Astăzi vedem că se întâmplă exact opusul. O birocrație nealeasă, care să subjuge statele și nu o să permită lumea, statele, populația, în general, să fie subjugată”.

În opinia lui Cristian Terheș, numai un naiv poate să aibă convingerea că Bruxelles-ul ajută România.

“Aveţi impresia că aceste fonduri europene se dau de Bruxelles pentru a te dezvolta economic? Tocmai asta mi s-a spus şi mie şi eu ziceam că, domnule, de ce nu se dau, eram cumva naiv la început şi spuneam de ce nu se dau acolo. Mă trage cineva de-o parte şi-mi spune: Tu ai impresia că banii ăştia se dau ca voi să vă dezvoltaţi şi să faceţi competiţie dincoace? Vă spun eu de ce se dau. Banii aceştia europeni se dau pe nişte axe, pe nişte segmente care de fapt te ţin pe ţine în subdezvoltare”, a susţinut Terheş, potrivit digi24.ro.

Recent, într-un interviu pentru Lumea Justiției, candidatul AUR a afirmat: “Asistăm în momentul de față la un atac coordonat împotriva suveranității statelor-membre UE, și este un atac atât politic, cât și juridic”.

Numărul doi pe lista AUR la europarlamentare, respectiv Claudiu Târziu, este convins că România plătește tribut la Bruxelles ca la Înalta Poartă pe vremea otomanilor. „Astăzi România este o pradă pentru găşti politice transnaţionale. Astăzi este captivă unei mafii transpartinice şi transnaţionale. Ce este Comisia Europeană? Nu este altceva decât noua Înaltă Poartă. Acolo unde se hotărăşte destinul popoarelor supuse, acolo unde se clocesc ideologii criminale, acolo unde sunt unşi noii şefi de stat şi de guvern, acolo unde se plăteşte tributul. Ce sunt guvernanţii de astăzi? Boierii trădători din vremea lui Ţepeş”, a declarat recent Claudiu Târziu, la Târgoviște.

Continuarea aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!