Capitala, blocată două zile de protestul Transportatorilor

Circulaţia rutieră în Capitală va fi dată peste cap, miercuri şi joi. Transportatorii de persoane vor protesta în fața sediului Executivului de la prima oră a dimineţii până spre după amiază.

„Avem angajamentul concret că în prima ședință de Guvern, prima ordonanță va pleca către Monitorul Oficial, cea care elimină sintagma „în mod repetat” și care prelungește programul interjudețean, respectiv trecerea rent a car la Autoritatea Rutieră Română”, a spus președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, potrivit stiri.tvr.ro.

Cele două ordonanţe de urgenţă promise de autorități nu au fost, încă, adoptate.
Transportatorii au așteptat din februarie aprobarea acestor acte normative.
A trecut prea mult timp, susțin protestatarii, care acuză interese ascunse ale unor persoane care întârzie aprobarea ordonanţelor.

Distribuie prietenilor

Ei vor ca Guvernul să modifice legea taximetriei şi să elimine sintagma „în mod repetat” din textul de lege. Astfel, transportul public de persoane, contra cost, cu maşina va fi interzis dacă proprietarul autoturismului nu are şi licenţă valabilă de taxi. Autorizaţiile nu vor mai fi acordate de primării, ci de Autoritatea Rutieră Română, care aparţine de Ministerul Transporturilor.

A doua nemulţumire se referă la un proiect al fostului ministru al Transporturilor, Lucian Şova, potrivit căruia firmele cu vechime nu vor mai primi punctaj în plus la licitații.
Miza este uriașă: câștiguri de zeci de milioane de euro din vânzarea biletelor la transportul de persoane pe distanțe mari.

Protestul de astăzi este organizat de Federatia Operatorilor Romani de Transport, iar cel de mâine, la care sunt anunţate peste 5000 de maşini, de COTAR – confederația operatorilor de transport autorizați din România.