• Home
  • Prima
  • Care este cu adevărat starea lui Christian Eriksen, fotbalistul care era aproape de a îndolia Euro?

Care este cu adevărat starea lui Christian Eriksen, fotbalistul care era aproape de a îndolia Euro?

Ediția de luni a Gazzetta dello Sport e deschisă de un mesaj pe care Christian Eriksen l-ar fi adresat coechipierilor de la Inter – ”Grazie a tutti, non mollo” -”Mulțumesc tuturor, nu mă las”. .

Care este cu adevărat starea lui Christian Eriksen?
Asta în ideea că mijlocașul danez, victima unui accident cardiac pe parcursul meciului Danemarca – Finlanda de la Euro, nu cedează, nu se dă bătut. O dovadă convingătoare că, dus la spital după ce s-a prăbușit pe teren, ar fi depășit momentele de cumpănă ce i-au pus viața în primejdie.

Mesajul public a lui Eriksen a fost transmis prin intermediul lui Beppe Marotta, directorul general al clubului milanez.

Dar nu doar acesta a declarat că a vorbit cu fotbalistul, ci și selecționerul danez Kasper Hjulmand. Care spune că, în timpul unei coexiuni video, Erikson ar fi fost ”îngrijorat pentru noi și, normal, pentru familia lui. Spunea că nu-și amintește prea multe, dar era mai preocupat de noi și de cum ne simțim. Vrea ca noi să jucăm”.

În măsura în care cei doi oficiali dau asigurări că starea lui Eriksen este bună și că abia așteaptă să revină pe gazon, nu puțini sunt cei care nu prea cred, sau nu cred deloc, în mărturisirile acestora.

În mod logic, jurnaliștii se întreabă de ce, dacă ele chiar există, imaginile cu Christian vorbind pe camera video n-au fost date publicității?! Care sunt motivele pentru care sunt ținute la secret?!

Pe aceeași linie, cum se explică faptul că Rigshospitalet din Glostrup, spitalul Universității din Copenhaga în care e internat Eriksen, n-a oferit până acum, după 72 de ore, un comunicat oficial privind starea sănătății celebrului fotbalist?!

Fără răspuns, aceste întrebări îi determină pe unii să aprecieze că mesajele atribuite lui Eriksen sunt mai degrabă inventate, sau măcar cosmetizate, spre a liniști spiritele. Pentru a le ridica moralul jucătorilor danezi și fanilor lor, extrem de afectați de ce i s-a întâmplat lui Christian.

Părerea unui reputat cardiolog intervenționist, care a cerut să rămână anonim, e că în asemenea situații cea mai frecventă cauză a colapsului e tahicardia ventriculară.

Iar prima manevră pentru resuscitare trebuie să fie, în paralel cu respirația gură la gură și masajul cardiac, administrarea unui șoc electric extern. Folosirea defibrilatorului, dar în maximum 30-40 de secunde de la producerea accidentului. Așa este practica medicală, obligatoriu pentru salvare.

Același doctor susține că în cazul lui Eriksen, întors cu fața în sus după un minut și ceva, s-a intervenit totuși târziu. Cum s-au pierdut secunde extrem de prețioase, a crescut riscul ca danezului să-i fi fost lezat creierul, poate chiar iremediabil.

Mai mult pe 3dots.ro

Parteneri