• Home
  • Articole sponsorizate
  • Care sunt cele mai populare colecții LEGO și de ce ar fi indicat să le achiziționezi pentru copilul tău?

Care sunt cele mai populare colecții LEGO și de ce ar fi indicat să le achiziționezi pentru copilul tău?

Care sunt cele mai populare colectii LEGO si de ce ar fi indicat sa le achizitionezi pentru copilul tau scaled 1

Odată cu evoluția și modernizarea lumii, au evoluat și modurile de joacă și jucăriile la care copilul tău are acces în ziua de astăzi. Dacă în trecut existau doar jocuri clasice ca săritul coardei sau șotronul și jucării ca mingile și păpușile, astăzi ai la dispoziție pentru copilul tău o gamă extrem de variată de jocuri și joculețe, unele extrem de utile în dezvoltarea ulterioară a personalității lui. Aceste jucării destinate dezvoltării copiilor fac parte din categoria jucăriilor tehnice, adică acele jucării care pot provoca logica unui copil și pot stimula o viitoare atracție către un anumit domeniu sau altul. Printre ele poți găsi jocul LEGO, o lume fascinantă cu extrem de multe povești și colecții care îi poate pune la contribuție atât imaginația cât și logica copilului tău. 

    În rândurile următoare îți voi prezenta cele mai importante seturi LEGO pe care le-ai putea face cadou celui mic, în funcție de vârstă, sex și preferințe. Pentru început, ar fi indicat să știi că LEGO este o companie care produce și promovează jucării educative și, în traducere din limba daneză (căci de acolo este compania) Lego este un joc de cuvinte din cuvintele joacă și bine. Prin utilizarea clasicelor cărămizi Lego, brandul danez a reușit să impulsioneze o lume prin variațiile de tematici pe care le poți găsi în seturile lor: desene animate, filme, jocuri, epoci, orașe, etc. 

Iată care sunt cele mai importante colecții lego !

  • Seturile tematice LEGO

Aceste seturi sunt destinate, în general, copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani și sunt inspirate din desenele animate aflate în trend, din filme sau din revistele clasice cu super eroi. Printre seturile tematice poți găsi seturi LEGO Ninjago, seturi LEGO Cars, seturi cu Harry Potter sau Star Wars și seturile din seria cu super eroi: Batman, Spiderman, Superman, etc. Pentru a achiziționa setul potrivit pentru copilul tău, este important să observi care sunt personajele preferate pe care le urmărește la tv sau pe online și să cauți pe site-uri ca altex.ro, setul potrivit.

  • LEGO City

Cum sugerează și numele lui, Lego City este o colecție inspirată din forfota urbană cu care, probabil, s-a obișnuit și cel mic. Acest set are în componența lui toate elementele unei metropole urbane ca: gară, secție de poliție, de pompieri, camioane, indicatoare de circulație, clădiri monument, semafoare și lumini, etc. Dacă copilul tău are o vârstă cuprinsă între 6 și 12 ani, acesta este un joc potrivit pentru el, datorită faptului că este conceput special pentru joaca de după finalizarea orașului.

  1. Lego Creator 

Această colecție este una dintre cele mai revoluționare colecții LEgo datorită felului în care este optimizată astfel încât să faciliteze imaginația debordantă a copilului tău. Față de colecția anterioară City, aici principala atracție a jocului este construcția în sine, care permite construcția a trei feluri de așezări cu aceleași piese. Lego Creator este recomandat copiilor de peste 7-8 ani.

  • Lego Duplo

Este cea mai bună alegere atunci când copilul tău are o vârstă fragedă și învață să asimileze informații importante legate de culori, forme și alte elemente senzoriale. LEGO Duplo este indicat a fi primul joc de LEgo al copilului tău.

   Așadar, dacă îți dorești să-l introduci pe cel mic în fascinanta lume LEGO, trebuie să știi care sunt principalele seturi și la ce vârste sunt recomandate a fi cumpărate. După cum bine zice și logo-ul lego, învață-l pe copilul tău să se joace bine.

sursa foto: unsplash.com

Parteneri