• Home
  • Prima
  • Carmen Dan: Au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot

Carmen Dan: Au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot

carmen dan 1 1

Sâmbătă și duminică are loc referendumul pentru modificarea Constituției, iar autoritățile fac ultimele pregătiri. Pentru a fi valid, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5 milioane 7 sute de mii de oameni cu drept de vot.

Joi, la sediul Ministerului de Interne, a avut loc ședinţa Comisiei tehnice care se ocupă de organizarea referendumului din weekend, care a fost condusă de ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot, mai exact 21.099.107 buletine de vot, 95.570 de ştampile cu menţiunea votat şi peste 19,4 milioane de timbre autocolante necesare desfăşurării referendumului. De mâine, buletinul de vot va fi afişat şi la nivelul secţiilor de votare din toată ţara”, a declarat Carmen Dan.

„Îmi exprim speranța că toată lumea este informată despre tot ceea ce înseamnă referendumul pentru revizuirea Constituției. Materialele destinate votului au fost repartizate către MAE și către instituțiile prefectului. În acest moment toate instituțiile prefectului au luat deja măsuri pentru depozitatarea acestor materiale si pentru asigurarea pazei până la distribuirea lor către secțiile de votare (…) Au fost confecționate ștampilele de control ale secțiilor de votare, acestea urmând a fi predate președinților secțiilor de votare. Au fost achiziționate toate celelalte materiale consumabile necesare desfășurării referendumului”, a anunțat Carmen Dan, potrivit stiri.tvr.ro

„Vor fi la datorie zilnic 38 de mii de angajați ai Ministerului de Interne: polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, în plus față de dispozitivul curent de 12 mii de efective. principalelel misiuni ale efectivelor ministerului vor viza: paza și protecția secțiilor de votare asigurarea măsurilor de ordine publică în afara locurilor de vot și verificarea sesizărilor privind posibile incidente, a arătat colonelul Gheorghe Nucu Marin, secretar de stat în MAI.

Parteneri