Carmen Dan, către studenţii Academiei de Poliţie: MAI este ţinta unor atacuri. Nu trebuie să vă timoreze

Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus studenţilor Academiei de Poliţie, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului militar, că nu trebuie să se lase intimidaţi de faptul că MAI este, în această perioadă, „ţinta unor atacuri”, mai ales pentru că instituţia este una puternică.

„Dragi studenţi, dumneavoastră mai mult decât mulţi colegi ai voştri, îmbrăcaţi această uniformă într-un moment când Ministerul de Interne este ţinta unor atacuri repetate care pot genera diminuarea încrederii populaţiei în această instituţie fundamentală a statului. De ce? Sau cine are de câştigat de pe urma unei asemenea abordări? Acestea sunt întrebări care nu merită să primească răspuns în acest cadru în care ne aflăm astăzi. Dar ştiu că sunteţi atenţi la ceea ce se întâmplă în spaţiul public şi este normal să fie aşa”, a spus ministrul Carmen Dan, în discursul de la ceremonia de depunere a jurământului militar de către studenţii din anul I de la Academia de Poliţie, potrivit Mediafax.

Carmen Dan a mai ţinut să sublinieze că nu va ocoli subiectul ce vizează scandalul în care este implicată instituţia pe care o conduce, însă îşi doreşte ca studenţii să ţină seama de o serie de învăţăminte.
„A fi ofiţer în cadrul MAI presupune asumare. Sunt persoane care pot fi uşor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în ministerul nostru. Atât timp cât aveţi conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile în vigoare. Nu trebuie nimeni să vă timoreze indiferent de cine ar fi vorba. Nimeni nu este mai presus de lege şi respectarea ei este singura voastră garanţie şi singura voastră protecţie. A fi ofiţer în cadrul MAI presupune responsabilitate. Această instituţie este una foarte puternică şi o regăsim numai încrederea pe care o au oamenii puternici. (…) Fiţi responsabili din principiu, nu pentru că vă cere cineva”, a mai spus Carmen Dan.