Cartușe originale versus cartușe contrafăcute – cum le distingi

Alegerea cartușelor potrivite pentru imprimanta pe care o ai poate fi o alegere problematică, având în vedere că nu există numai cartușele originale care să se potrivească unui anume model de imprimantă, ci și cartușe compatibile cu imprimanta fără a fi originale – așa-zisele cartușe contrafăcute.

Deși s-ar putea crede că acestea nu sunt recomandate, alegerea acestora poate fi uneori salvatoare, mai ales dacă este vorba despre volume mari de imprimat.

Care este diferența dintre cartușele originale și celelalte?

Distribuie prietenilor

Alegerea unui cartuș original sau a unuia compatibil sunt variante recomandate, deși de multe ori consumatorii aleg variante mai ieftine, reîncărcabile pentru a utiliza imprimanta pentru perioade cât mai mari de timp la costuri reduse. Nu este de fiecare dată cea mai bună alegere, însă este bine de știut că, de exemplu, un cartuș  compatibil HP305XL black este o alternativa ce merită toată atenția pe care utilizatorii de imprimante HP o pot achiziționa. Un cartuș compatibil are sigiliu de securitate, aceasta putând fi scanat pentru a-i verifica standardul de calitate. Atunci când achiziționezi un cartuș, trebuie să te asiguri că acesta nici nu a fost deteriorat, nici nu are eticheta de securitate deteriorată.

De ce este importantă alegerea unui cartuș de calitate?

Un cartuș original, ca și alte consumabile originale, este realizat de producătorul produsului în sine. Acesta este proiectat astfel încât să nu existe incompatibilitate între cele două sau vreo anumită neconcordanță între utilizarea imprimantei și a cartușului ales pentru aceasta.

De exemplu, un Canon Pixma TS3350 cartuș, poate fi compatibil doar cu modelul de imprimantă căruia îi poartă denumirea pentru a obține cea mai bună eficiență, cu alte modele de imprimante existând riscul ca acesta să scadă mai repede sau să dovedească o calitate a imprimării mai slabă.

Alegerea unui cartuș original sau compatibil este importnată și pentru siguranța utilizatorului. Aceste solutii respectă standardele de siguranță ISO stabilite la nivel internațional, iar prin aceasta le oferă utilizatorilor siguranță și calitate în utilizare.

De asemenea, alegerea unui cartuș eficient este importantă pentru calitatea produsului obținut în urma imprimării, influentand totdată și viteza de lucru.

Pe lângă aceste aspecte, alegerea unui cartuș original pentru o anume imprimantă este importantă pentru procesul total al imprimării, dar și pentru calitatea cu care sunt imprimate în mod specific anumite documente. Deși s-ar putea considera că sunt de evitat, cartușele de imprimantă compatibile ar putea reprezenta alegerea pe care o poți face uneori.

Sursa de imagine:
Piyawat Nandeenopparit / Shutterstock.com