AM Press Logo
Muzeul Pietrei

CAS Prahova a obţinut cel mai mare buget din istoria instituţiei pentru plata concediilor medicale

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a obţinut, în urma rectificării bugetare, cel mai mare buget din istoria instituţiei pentru plata cererilor de indemnizaţii pe concedii medicale, a declarat, miercuri, directorul general Cătălin Măguleanu.

“În urma rectificării bugetare, am obţinut cel mai mare buget din istoria CAS Prahova cu privire la plata cererilor de indemnizaţii pe concedii medicale, aproape de trei ori bugetul anului 2019 sau bugetul anului 2019-2020 şi o parte din anul 2021, adică un buget de 214 milioane de lei cu posibilitatea de suplimentare în luna noiembrie la solicitarea Casei de Asigurări. (…) Suplimentarea pe care am primit-o în urma rectificării bugetare este de 85 de milioane de lei. Noi am solicitat 100, dar există posibilitatea creşterii acestei sume. Din această sumă, luna aceasta am plătit aproape 30 de milioane de lei, au fost verificări foarte multe. (…) În luna aprilie aveam un sold de peste 100 milioane de lei şi foarte multe adrese din partea angajatorilor, atât entităţi publice, cât şi entităţi private”, a spus Măguleanu, potrivit Agerpres.

El a precizat că la acest moment sunt peste 16.000 de cereri în aşteptare.

“Este o povară mare pe colegii mei de la concedii medicale care verifică non stop. Avem peste 16.000 de cereri în aşteptare. (…) Ce rugăminte am eu foarte mult la mediul de afaceri, cât şi la instituţiile publice – să nu ne mai trimită adrese pentru urgentare, pentru că, din păcate, noi trebuie să răspundem conform legii la aceste adrese şi ne ia din activitatea noastră curentă prin care suntem obligaţi să scoatem foarte multe cereri la verificare”, a subliniat directorul CAS Prahova.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!