• Home
  • Prima
  • Casa Albă: Un război nuclear nu poate fi purtat decât o dată. Nu schimbăm nivelul de alertă, deocamdată

Casa Albă: Un război nuclear nu poate fi purtat decât o dată. Nu schimbăm nivelul de alertă, deocamdată

purtatoare de cuvant casa alba profimedia images

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a declarat luni că provocarea nucleară a Rusiei este una extrem de periculoasă și a precizat că SUA nu modifică, deocamdată, nivelul de alertă.

„Rusia și președintele Putin au afirmat fals că sunt amenințați de Ucraina și NATO. Nici Ucraina, nici NATO nu au dorință de conflict cu Federația Rusă. Credem că o retorică provocatoarea vizavi de armamentul nuclear este extrem de periculoasă și este un calcul greșit, iar noi nu vom participa la acest joc. evaluăm această poziție a președintelui Putin și decidem nivelul nostru. În ultimele luni și chiar în ultimii ani, când am avut semnificative neînțelegeri, întotdeauna am fost de acord și noi și rușii că uzul nuclear înseamnă consecințe devastatoare, iar un război nuclear e un război care nu poate fi purtat decât o dată. Nu avem niciun motiv să schimbăm nivelul de alertă, deocamdată și nu vedem decât un pericol nesemnificativ, dacă crește retorica”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, potrivit stiri.tvr.ro.

Declarația vine după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că forțele de descurajare ale Rusiei – inclusiv armele sale nucleare – au fost plasate în stare de alertă maximă.

Foto – Profimedia Images

Parteneri