• Home
  • Prima
  • Casele traficanţilor de copii din Ţăndărei. Palate de milioane, ridicate din cerşetoria copiilor de sărmani

Casele traficanţilor de copii din Ţăndărei. Palate de milioane, ridicate din cerşetoria copiilor de sărmani

palat tandarei 1

Cea mai mare reţea de traficanţi de copii are cartierul general în oraşul ialomiţean Ţăndărei. Peste 180 de copii au fost obligaţi de aceştia să cerşească pe străzile marilor metropole din Anglia. Din cerşetorie s-au strâns averi, iar traficanţii şi-au ridicat case de sute de mii de euro.

Traficul cu cerşetori către Marea Britanie a adus milioane de euro în buzunarele ţiganilor Ţăndărei care au pus la cale această „afacere“: în intervalul 2006-2009, în oraş au apărut palate peste palate. Pe strada Bucureşti, şoseaua principală din oraş, sunt cele mai multe palate. Casele, adevărate fortăreţe, sunt vopsite în culori vii. La modă este portocaliul şi rozul. Faţadele au geamuri mari, din spatele cărora se pot observa perdelele înflorate decorate pe ici pe colo cu ghivece cu flori din plastic. Traficanţii nu au făcut economie la investiţia în uşi metalice blindate cu încuietori.

În vreme ce interlopii îşi afişează palatele şi limuzinele de lux, ţiganii care şi-au vândut copiii se zbat în mizerie. În mahalaua de la periferie, oamenii abia au cu ce să îşi cumpere de mâncare.

Cei 25 de inculpaţi din dosarul Ţăndărei au fost achitaţi definitiv luni, 23 decembrie, de Curtea de Apel Târgu-Mureş, transmite Mediafax. Ancheta a fost deschisă după ce 160 de copii romi au fost găsiţi la cerşit în Anglia, iar datele arătau că cei mici au fost traficaţi de inculpaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/q32del

Parteneri