Cat consuma o centrala electrica de la un producator de top?

Discutiile referitoare la sistemele de incalzire sunt mai actuale decat oricand in trecut, avand in vedere evolutia pe plan mondial a preturilor la combustibil. Care este, deci, alegerea care creeaza siguranta pentru tine si pentru familia ta si care iti permite sa te simti confortabil in propria casa?

Fiecare roman trebuie sa cunoasca faptul ca exista mai multe solutii: centrala termica pe gaz sau pe GPL, pe peleti, pe lemn sau o centrala electrica. Daca, dupa ce ai studiat toate aceste variante, simti ca cea din urma este cea care ti se potriveste, iata cum poti afla cat consuma si ce costuri presupune!

centrala electrica 2 scaled
centrala electrica
Distribuie prietenilor

Cum calculezi puterea unei centrale termice pe curent?

Pentru a calcula care este puterea de care ai nevoie pentru o centrala electrica, este nevoie sa cunosti doua elemente fundamentale: volumul si coeficientul de izolare a locuintei.

Procedura de calcul pentru volum nu este una complicata. Este suficient sa stii suprafata locuintei, pe care o inmultesti cu inaltimea. De exemplu, daca ai un apartament de 50 de metri patrati, cu o inaltime de 2,50 metri, volumul total este de 130 de metri cubi.

Celalalt factor care trebuie luat in calcul este gradul de izolare a locuintei. Exista o serie de coeficiente de izolatie acceptate pentru fiecare tip de locuinta, dupa cum urmeaza:

  • 60 de wati pe metru cub pentru o casa veche, neizolata;
  • intre 45 si 50 de wati pe metru cub pentru o casa veche izolata;
  • intre 30 si 40 de wati pe metru cub pentru o casa noua izolata.

Mai ramane un singur pas de facut pentru a calcula puterea de care ai nevoie pentru o centrala electrica. Este suficient sa inmultesti cei doi factori: volumul si coeficientul de izolare. Astfel, pentru un apartament nou, izolat, cu volumul de 130 de metri cubi, ai nevoie de un echipament cu puterea cuprinsa intre 3 900 si 5 200 de wati, adica intre 3,9 si 5,2 kilowati.

Cat consuma o centrala electrica?

Odata ce cunosti volumul, coeficientul de izolatie si puterea centralei, poti calcula, cu o buna aproximatie, si cat vei avea de platit in fiecare luna sau pe intreaga perioada de iarna.

O centrala de apartament, de 5 kilowati, va consuma ceva mai putin de 1 000 de kilowati lunar, daca functioneaza, in medie, timp de 6 ore in fiecare din cele 30 de zile ale unei luni calendaristice.

Costul va fi calculat inmultind cei 1 000 de kilowati cu pretul stabilit de furnizorul de energie electrica. De exemplu, la un pret de 70 de bani pe kilowatt, suma platita lunar va ajunge la 700 de lei. Nu uita sa tii cont de faptul ca in costul total al facturii vor intra si cheltuielile cu lumina si cele cu aparatele electrocasnice!

O centrala electrica iti ofera numeroase avantaje, precum faptul ca este silentioasa, are dimensiuni reduse si ofera un randament puternic. De asemenea, tehnologia din spatele sau este prietenoasa cu mediul inconjurator, astfel ca poti beneficia de cele mai bune conditii fiind, in acelasi timp, in armonie cu natura.

Da dovada de viziune si alege sistemul de incalzire care isi va dovedi utilitatea in timp! O centrala electrica de la un producator de top iti va oferi atat garantia ca esti tratat cu respect, cat si siguranta unui cost bun!