• Home
  • Sănătate
  • Cât de periculoasă este carnea de pui pentru copii, explică Mihaela Bilic

Cât de periculoasă este carnea de pui pentru copii, explică Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de carne de pui, în special în alimentația copiilor. Procedura injectării cu hormoni a puilor de carne crescuţi intensiv poate contribui la apariția pubertății precoce.
Nutriționistul Mihaela Bilic susține că cea de porc este mai indicată decât cea de vită sau de pui la vârstele fragede.

”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.
Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.
De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul, potrivit antena3.ro.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, mai spunea aceasta.

Parteneri