Cătălin Predoiu: Guvernul a făcut un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România

Actualul Guvern a pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale țării și astfel a făcut „un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România”, a declarat miercuri deputatul liberal Cătălin Predoiu, referindu-se la adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

„Prin ceea ce s-a întâmplat ieri seară la Guvern, s-au pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale României. Guvernul a făcut, deliberat sau nu, asta trebuie să afle oamenii legii, un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România, au făcut pe față jocul celor care nu vor democrație, nu vor lege, nu vor euroatlanticism în România. Și nu trebuie să mai așteptăm să vină nimeni să ne rezolve aceste probleme. Este o opțiune a românilor și ea nu trebuie alterată prin legi făcute de și pentru infractori. Sper ca toate aceste lucruri să fie curmate cât mai curând și toți avem un rol, noi aici în Parlament, apoi în stradă, Justiția, toată lumea care vrea ca această țară să nu se întoarcă la vremurile de dictatură, la vremurile de fărădelege, la vremurile de hoție cu legea în mână, să reacționeze acum”, a spus Predoiu, potrivit Agerpres.

În opinia acestuia, ministrul Justiției, Florin Iordache, și premierul Sorin Grindeanu au comis infracțiunea de favorizare a infractorilor, fiind instigați de președintele PSD, Liviu Dragnea.

Distribuie prietenilor

„Aceste ordonanțe nu au apărut din spuma mării, din neant. Cineva le-a scris, cineva le-a lucrat, există martori, există computere, cred că trebuie să aflăm cu toții în ce împrejurări au fost gândite, discutate, concepute, ascunse, promovate, fără ca Parlamentul să știe, fără ca opinia publică să știe. În opinia mea, tot acest complex de fapte îmbracă forme penale care trebuie anchetate de urgență, pentru că nu se poate ca printr-o infracțiune să ajungi la legiferare în această țară”, a subliniat Predoiu.