Cîţu: Vâlcov le cere angajaţilor de la finanţe să măsluiască datele …

Senatorul liberal Florin Cîţu îl acuză pe Darius Vâlcov că “le cere angajatilor de la finante sa masluiasca datele in asa fel incat executia finala sa arate exact asa cum a anuntat el”. Cîţu a anunţat că va informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare.

„Darius Valcov confirma criza!
Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. #fakenews
Datele OFICIALE despre executia bugetului in 2018 apar dupa 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situatia EXACTA si FINALA a executiei bugetare.
Aseara tarziu am fost sunat din MFP si mi s-a spus ca aceste cifre nu sunt reale.
Mai mult, si asta este foarte grav, Darius Valcov le cere angajatilor de la finante sa masluiasca datele in asa fel incat executia finala sa arate exact asa cum a anuntat el. Adica sub 3%.
Pentru a-i opri si a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:
– alo institutiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…)
– Ii cer public lui Teodorovici sa permita ca o echipa de experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare. Suntem pregatiti.
– voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare.
In cazul in care nu vom reusi vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru 6 luni de zile va prezida sedintele ECOFIN”, a scris Câţu, marţi, pe facebook..

AMPress