• Home
  • Știri
  • Cazanciuc, despre înăsprirea pedepselor pentru șoferi: Cine se urcă la volan fără permis este un potențial criminal

Cazanciuc, despre înăsprirea pedepselor pentru șoferi: Cine se urcă la volan fără permis este un potențial criminal

robert cazanciuc psd 1

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că va relua inițiativa legislativă care prevede înăsprirea pedepselor pentru cei ce se urcă la volan fără să aibă permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice.

Întrebat la postul B1 TV ce presupune propunerea legislativă, el a explicat:

„O modificare a Codului Penal. În situația în care, din păcate, într-un accident rutier rezultă persoane care își pierd viața, cei care l-au produs, care se fac vinovați în urma unui proces de aceste accidente rutiere, să nu mai poată primi suspendarea pedepsei în situația în care s-au urcat la volan fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice peste limita pentru care legea română consideră fapta ca fiind infracțiune”.

„Ați spus puțin mai devreme despre șoferi. Potrivit DEX-ului, șofer este o persoană calificată care poate să conducă un autovehicul. Cine se urcă la volan fără permis nu este un șofer, nu este o persoană calificată să conducă o mașină, ci este un potențial criminal. Unii oameni folosesc, pentru a lua viața semenilor, arme, alții folosesc mașina pe post de armă. Toți cei care se gândesc să se urce la volan fără permis trebuie să știe că nu există altă cale pentru ei decât penitenciarul”, a continuat senatorul PSD, potrivit b1tv.ro.

„Dorința nu este de a trimite oamenii cu orice preț la închisoare, ci de a-i face conștienți de consecințele faptelor lor. Noi încercăm să protejăm, prin Codul Penal, în acest caz, valoarea fundamentală a omului, viața. Când te urci la volanul mașinii fără să ai calificarea să faci acest lucru, trebuie să fii conștient că poți să produci consecințe care afectează integritatea sau chiar viața cuiva. Dacă vreți, este o inițiativă pentru acești oameni care au asemenea gânduri, dar și pentru cei care sunt în jurul lor. Când mergi la o petrecere și vezi că cel de lângă tine a băut și se urcă la volan, trebuie să îl tragi de mânecă, trebuie să îi iei cheile de la mașină, să știi că dacă produce un accident de circulație va ajunge direct în închisoare”, a adăugat Robert Cazanciuc.

Parteneri