• Home
  • Prima
  • Cazul primarului mort reales în Deveselu, în presa străină: „PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară”

Cazul primarului mort reales în Deveselu, în presa străină: „PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară”

Cazul primarului din comuna Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, care a murit în urma infectării cu noul coronavirus în data de 17 septembrie care a fost reales la alegerile din 27 septembrie a ajuns şi în presa străină. Publicaţii cunoscute atât din Europa cât şi din SUA au relatat întâmplarea.

„Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare” a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea luni.

„Poveste zilei ne vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după … moartea sa din cauza coronavirus”, a scris Le Parisien.

„Primarul reales triumfător după moartea sa”, a scris cotidianul elveţian „24 heures”.

„PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară, dulce-amară”, a scris ABC News.

CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul „fostului actual primar”: „Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului”.

Evenimentul a amuzat şi publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri