• Home
  • Prima
  • CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Foștii parlamentari vor primi banii înapoi pe ultimele 15 luni

CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Foștii parlamentari vor primi banii înapoi pe ultimele 15 luni

ccr 1 1

Curtea Constituţională a României a decis, joi, că legea PSD prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională, susțin surse oficiale. Cu șase voturi pentru și trei împotriva, judecătorii constituționali au decis ca aleșii să-și primească pensiile speciale înapoi, notează hotnews.ro.

Judecătorii Curții Constituționale nu au intrat pe fondul legii ci au declarat neconstituțională procedura prin care a fost adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Potrivit surselor HotNews.ro judecătorii au constatat că legea este neconstituțională datorită faptului că proiectul de lege a fost dezbătut și adoptat în regim de urgență de către Parlament deși procedura nu a fost declanșată oficial.

Odată cu decizia Curții Constituționale, aproximativ 820 de foștii parlamentari care beneficiau de aceste pensii speciale își vor primi banii înapoi pe ultimele 15 luni de – perioada în care a fost sistată plata.

Pentru că nu puteau sesiza direct Curtea Constituțională, peste 70 de foşti parlamentari au acţionat în instanţă Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale, invocând excepții de neconstituționalitate.

Mai mult aici

Parteneri