AM Press Logo
Muzeul Pietrei

CCR a respins sesizarea premierului referitoare la moțiunea de cenzură. Reacţia lui Orban

 

Curtea Constituțională a respins, marți, sesizarea premierului cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pe tema depunerii moțiunii de cenzură de către PSD în timpul sesiunii extraordinare a Legislativului.

”Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură”, se arată în decizia CCR.
Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia prin care Curtea Constituțională a constatat că nu există un conflict între Guvern și Parlament pe tema depunerii moțiunii de cenzură ”nu este nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului”, judecătorii constituționali stabilind „că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond”.

“Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba”, a spus Orban, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, potrivit b1.ro.

“Din informaţiile care au răzbătut de la Curtea Constituţională, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. (…) Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond (…) Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci: este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, să o continue, îi aşteptăm. Până una alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”, a mai precizat prim-ministrul.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!