CCR o trimite pe Kovesi în Parlament. Dragnea și Tăriceanu au dreptate

Șefa DNA,Laura Codruța Kovesi, are obligația de a merge în fața Comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009. Ea este obligată, conform Curții Constituționale a României, care a votat decizia, să pună la dispoziția Comisiei datele, documentele, informațiile cerute. Comunicatul CCR răspunde astfel, pozitiv, sesizării făcute de cei doi președinți ai camerelor parlamentare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, legate de gravul conflict iscat între Parlamentul României și Ministerul Public.
„În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, generat de refuzul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial. În soluționarea conflictului, Curtea a constatat obligația doamnei Laura Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Parlamentului României — Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial și de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziție celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei”, se spune în Comunicatul CCR.
Decizia CCR ar trebui să pună capăt unei largi polemici publice și politice pe acest subiect, dar primii comentatori spun că victoria ”duetului Dragnea-Tăriceanu este relativă și nu stinge conflictul, ci-l aprinde”.
C. Zamfir, AMPress