AM Press Logo
Muzeul Pietrei

CCR: Ordonanța privind impunerea măștii de protecție în spații deschise este neconstituțională

Masti-de-protectie

 

Ordonanța de urgență privind impunerea măștii de protecție în aer liber este neconstituțională. Decizia a fost luată marți de către Curtea Constituțională, care spune că Ordonanța de guvern ce reglementează măsurile luate în contextul pandemiei, între care obligativitatea purtării măştii în spațiile deschise, este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă, și nu de fond.

De altfel, Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat că decizia Curţii Constituţionale nu analizează fondul Ordonanţei de Urgenţă, ci doar faptul că a lipsit avizul Consiliului Legislativ.

”Trebuie să înţelegem că în momentul în care Curtea spune că Ordonanţa este neconstituţională în totalitate ceea ce rămâne în vigoare este Legea 55, care prevede obligativitatea purtării măştilor în staţii închise, spaţii comerciale, la locul de muncă.
Deci singurul lucru care se schimbă este purtarea măştii în spaţiul deschis, adică afară, dar asta nu începând de astăzi.
Va trebui mai întâi să aşteptăm motivarea deciziei CCR, care va fi publicată în Monitorul Oficial. O să dureze o perioadă de timp, eu simt că va coincide cu momentul în care şi autorităţile au spus că vor adopta o serie de relaxări (…) Deciziile CCR produc efecte pentru viitor, dar trebuie să vedem şi motivarea care este foarte importantă”, a spus Renate Weber, la Antena 3, potrivit hotnews.ro.

Deciziile CCR nu pot fi puse în discuție, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru: “Deciziile CCR nu se pot pune în discuție, dar așteptăm motivarea și de îndată Guvernul va lua o decizie în conformitate”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!