Ce este nutriția integrativă și 3 lucruri esențiale pe care le face un specialist în domeniu

Ce este nutritia integrativa si 3 lucruri esentiale pe care le face un specialist in domeniu scaled 1

Cu siguranță ai auzit de nenumărate ori expresia „Ești ceea ce mănânci!”. Din păcate, însă, în societatea contemporană, importanța acordată alimentației și în special a originii acesteia este extrem de neglijată. Pentru majoritatea persoanelor variant fast food este mult mai la îndemână decât opțiunile de mâncare sănătoasă disponibile pe piață. Este bine să știi că nutriția joacă un rol mult mai important în viața ta decât te-ai fi așteptat. Specialiștii în nutriție integrativă acordă o mare importanță alimentației și își folosesc cunoștințele nutriționale pentru a reda sănătatea și vitalitatea pacienților pe care îi tratează. 

Pe scurt, nutriția integrativă are ca principiu de bază funcționarea omului ca întreg, la baza sănătății sale aflându-se aspectele fizic, mental, chimic, emoțional, dar și spiritual. Un specialist în acest domeniu este capabil să intervină substanțial în reglarea dietei, stilului de viață și atitudinii pe care o are pacientul în față problemelor de sănătate, cu scopul de prevenție și tratatre a bolilor. Astfel, nutriția integrativă reprezintă o modalitate naturală de a-ți menține sănătatea corpului și minții.

Iată 3 lucruri pe care le poate face pentru tine un specialist în nutriție integrativă!

  1. Alcătuiește un plan alimentar și chiar un tratament cu suplimente nutritive, la nevoie.

Specialistul în nutriție integrativă are vaste cunoștințe în tot ceea ce înseamnă nutriție, cunoscând necesarul de micro și macronutrienți pentru corpul uman, modalități de combinare a alimentelor și asocieri de mâncăruri care ar trebui evitate, dar și analizarea sursei de proveniență a acestora. Alcătuirea unui plan specializat conform acestor principii, care să fie în același timp adaptat nevoilor corpului tău, te va ajuta nu doar să-ți îmbunătățești starea de sănătate, dar va avea un efect semnificativ inclusiv asupra stării tale de dispoziție, ajutând la combaterea stărilor de iritabilitate sau chiar depresie. 

  1. Ajută pacientul să-și identifice poftele și dependențele culinare cu scopul de a le elimina

Un specialist în nutriție integrativă este capabil să neutralizeze apetența pentru un aliment nesănătos prin evaluarea condițiilor în care aceasta intervine. Dorința de a consuma un anumit aliment apare simultan cu o anumită reacție chimică din corp, care generează senzația specifică. Pentru că dependența alimentară are un impact extrem de puternic, efortul de a scăpa de aceasta este similar cu cel depus de persoanele dependente de droguri sau alcool.

  1. Comunicarea permanentă și atingerea obiectivelor pacientului

În ceea ce privește stabilirea unui obiectiv care implică obiceiuri sănătoase, acesta este ușor de construit din punct de vedere mental. Totuși, drumul care trebuie parcurs pentru a-l atinge este dificil și nesigur în lipsa unei asistențe avizate. În prezent, poți avea la beneficiile nutriției integrativă online prin Cilantro, extrem de simplu și economisind timp.

Sănătatea fizică și mentală este esențială pentru a putea avea o viață echilibrată, de care să te bucuri din plin. A trăi sănătos nu trebui să fie echivalent cu dietele costisitoare și activitate fizică care îți depășește capacitățile, ci cu un stil creionat după propriile tale nevoi.

Sursa foto: pexels.com

Parteneri