Ce este un panou solar nepresurizat?

Ce este un panou solar nepresurizat 1

Panoul solar nepresurizat este unul din cele mai stabile și mai accesibile sisteme de încălzire a apei, care necesită puțină întreținere sau chiar deloc. Au fost multe cercetări cu privire la acest mecanism înainte de proiectarea și fabricarea sa. Interesant este că oferă o opțiune fără presiune, o tehnologie imbatabilă care crește temperatura apei prin suprafețe absorbante de căldură.

Iată tot ce trebuie să știi despre un panou solar nepresurizat înainte de a-l cumpăra:

Cum funcționează?

Înmagazinează progresiv razele solare și oferă suficientă căldură lichidului din colector. Odată ce acesta se încălzește, este absorbit în partea superioară a panoului de colectare și curge direct în rezervor, înlocuind apa mai rece. Întregul proces se repetă, ceea ce asigură circulația continuă în sistem. Dispozitivul este proiectat astfel încât depozitarea și colectorul solar să fie atașate împreună cu panoul de la bază. Designul său îl face ușor de întreținut, deoarece nu este nevoie să fie plasată conductă între cele două componente. De asemenea, dacă alegi un panou solar nepresurizat, nu ai nevoie să te gândești la presiunea cu care curge apa. Este unul dintre cele mai accesibile și mai simple mecanisme pentru obținerea energiei termice de la soare.

Caracteristici ale sistemului de încălzire solară nepresurizat

Acest aparat de încălzire solară are câteva caracteristici uimitoare care îl fac alegerea cea mai potrivită pentru multe gospodării. Iată mai jos câteva dintre acestea:

  1. Este proiectat cu tehnologie de sudare care asigură o viață lungă și fără scurgeri. Fiecare dintre rezervoarele de apă ale sistemului au fost îmbibate și testate complet cu presiune de 0,05MP pentru a asigura că nu există scăpări în condiții de înaltă presiune.
  2. Este construit solid cu oțel inoxidabil de calitate superioară, cu o grosime de 0,41 mm, care menține apa potabilă și curată.
  3. Stratul său de izolare este realizat folosind spumă integrată de înaltă densitate, cu o grosime de 55 mm, având o rată de emisie de 5% și o rată de absorbție de 93% – 96%. Toate aceste lucruri îl fac eficient termic. 

Care sunt avantajele sau dezavantajele sistemului

Există multe motive pentru care încălzirea fără presiune este cu mult înaintea celorlalte tipuri de dispozitive cu energie solară. Bineînțeles, ca orice alt lucru, și aceasta are avantaje și dezavantaje, de care e nevoie să ții cont atunci când vei lua o decizie. Dintre beneficii, trebuie să știi că tuburile de vid pot dura aproximativ 15 ani. Panoul nepresurizat are, de asemenea, o rezistență puternică, este fiabil și produce o performanță stabilă. Chiar dacă nu îți vine să crezi, poate păstra căldura până la 72 de ore.

În plus, are accesorii suplimentare, cum sunt rezervorul auxiliar și încălzitorul electric (în cazul în care vrei să folosești electricitate).

În concluzie, panoul solar nepresurizat este o soluție simplă și eficientă pentru încălzirea apei. Are la bază un proces simplu, prin tuburile de vid care absorb radiația solară și o transformă în căldură, ce este apoi transferată în apă. Efectul de termos va asigura apoi ca apa rece să se încălzească automat. În plus, aparatul are un design rezonabil și este practic și destul de ușor de instalat. 

Dacă ești în căutarea unei soluții de încălzire solară de lungă durată, există foarte puține produse care pot depăși acest model de panou în ceea ce privește eficiența, calitatea și rata emisiilor de căldură!

Sursă foto: pinterest.com

Parteneri