AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ce înseamnă alianța China-Rusia pentru Vest. Vizita lui Putin la Beijing, încă un semn al unui nou Război Rece în evoluție (Politico)

 Foto – Profimedia Images

De-a lungul anilor, Beijingul și Moscova au creat pas cu pas ceea ce pare acum a fi un front global antiamerican și antiliberal, mânat de dorința lor de a revizui nu doar statutul Ucrainei și al Taiwanului, ci și ordinea mondială actuală.

Rusia ar putea astfel continua să primească ajutor considerabil — și posibil chiar mai mare — din partea Chinei, care ar putea menține economia sa pe linia de plutire și războiul împotriva Ucrainei în desfășurare mulți ani de acum înainte, este concluzia la care au ajuns Hugo von Essen și Andreas Umland, analiști la Stockholm Centre for Eastern European Studies (SCEEUS) al Swedish Institute of International Affairs, care publică o analiză pe site-ul Politico, potrivit digi24.ro.

Desigur, interesele Beijingului diferă în mai multe privințe de cele ale Moscovei. Un sprijin mai mare din partea Chinei pentru Rusia este riscant pentru economia sa deja predispusă la crize, în cazul în care Vestul extinde sancțiunile împotriva băncilor și companiilor sale. Și pentru prima dată de la mijlocul anului 2022, în martie și aprilie acestui an, exporturile chineze către Rusia au scăzut comparativ cu aceleași luni din anul anterior, reflectând o prudență crescândă – precum și problemele de plată cu care se confruntă importatorii ruși din cauza presiunii crescânde din partea SUA.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!