Ce mobilier alegi pentru living? 3 stiluri pe care le poti incerca oricand

mobilier living 1

Atunci cand simti nevoia sa faci o schimbare in locuinta, de cele mai multe ori incepi cu livingul, acesta fiind incaperea care da tonul in ceea ce priveste design-ul. Pentru un look nou, nu este nevoie sa apelezi la schimbari majore. Este de ajuns sa optezi pentru o repozitionare a mobilierului si, astfel, vei putea oferi intregii case o imagine cu totul diferita.

Daca nu stii ce piese sa alegi sau nu doresti sa combini stiluri care pot afecta aspectul estetic, este recomandat sa folosesti un mobilier pentru living care fie se bazeaza pe simplitate, fie presupune un decor care a trecut testul timpului.

Iata cateva stiluri de mobilier pe care le poti incerca cu succes

Atunci cand doresti sa schimbi stilul mobilierului din living, este important sa tii cont de modul in care acesta afecteaza aspectul intregii locuinte si de practicabilitatea sa. Astfel, asigura-te ca obiectele alese sunt pe gustul tau si ca iti permit sa-ti desfasori, cu usurinta, activitatile casnice zilnice.

Mobilier modern

Daca te intereseaza mai mult functia practica decat cea estetica, alege un design modern, bazat pe simplitate. In acest fel, vei avea parte de un living spatios, in care nimic nu iti poate distrage atentia. In ceea ce priveste cromatica, trebuie sa te asiguri ca mobilierul se potriveste cu nuanta peretilor. Nu trebuie sa fie identica, dar trebuie sa respecte ideea de baza.

Mobilier rustic

Stilul rustic nu are varsta. Este foarte intalnit in casele din zone montane si se bazeaza, aproape in totalitate, pe piese din lemn. Nu trebuie confundat cu cel clasic. In schimb, daca doresti sa optezi pentru aceasta varianta, trebuie sa te asiguri ca obiectele alese nu au fost prelucrate prea mult in prealabil si ca le poti asigura o intretinere corespunzatoare. De asemenea, echipeaza-te cu sisteme de prevenire a incendiilor, deoarece lemnul uscat este usor inflamabil.

stiluri mobilier 1
Appartment interior – Classic Vintage Style Furniture Set at bright loft. Living room in house

Mobilier clasic

Mobilierul clasic este cel care a trecut testul timpului, dar care necesita si o atentie deosebita. Acest stil este unul flexibil si permite integrarea pieselor de inspiratie greaca, romana sau renascentista. Mai mult, in amenajarea unui living, poti include si piese de arta, precum tablouri cu peisaje, vase ori alte decoratiuni specifice. Astfel, poti crea o ambianta eleganta, care te ajuta sa calatoresti imaginar in timp. In schimb, trebuie sa ai grija sa eviti supraincarcarea, deoarece risti sa reduci prea mult din practicabilitate.

Indiferent de stilul ales, acesta trebuie sa respecte nevoile tale si ale familiei, precum si preferintele estetice. Astfel, incaperea nu trebuie sa fie doar practica, ci sa ofere un mediu in care sa puteti petrece timp impreuna si sa fie primitoare pentru oaspeti. 

 

sursa foto: envato.com

Parteneri