Ce poti face dacă ai un accident în străinătate – Informații utile
Concediile sunt cele mai așteptate perioade din an. Sunt momente în care îți dorești să te relaxezi, să zâmbești, să ai parte numai de întâmplări fericite pe care să ți le amintești și peste ani. Din păcate, nu toate concediile se transformă în vacanțe de vis, ba chiar dimpotrivă, se pot întâmpla accidente neplăcute, însă, dacă vei știi ce ai de făcut în cazul unor evenimente neplăcute, totul se va rezolva cu bine și te vei putea bucura și de câteva zile de concediu.
Dacă nu știi exact de trebuie să faci pentru a te simți în siguranță și pentru a rezolva atunci când ai un accident în străinătate, atunci citește articolul următor.
Ce trebuie să știi atunci când ai un eveniment neplăcut în străinătate
Dacă vei alege să pleci în concediu cu mașina proprie este important să ai asigurarea obligatorie la zi, (polița RCA), dar și rovinieta actualizată. În plus, e nevoie să te informezi puțin, pentru a ști ce taxe ai de plătit pe drumurile țării sau țărilor respective, pentru a fi în regulă în cazul unor evenimente neplăcute.
Ce faci atunci când ai un accident în străinătate?
În primul rând, atunci când ai un accident în afara țării, trebuie să fii de două ori mai atent, pentru a putea rezolva rapid orice neplăcere. În plus, legea care se aplică în cazul unui accident în străinătate este cea din țara respectivă.
În primul rând, dacă ai un eveniment rutier, nu părăsi locul accidentului, iar dacă este un accident mai grav, trebuie să suni la numărul de urgență din locul respectiv pentru ca autoritățile să poată interveni în timp util. Îți poți nota toate informațiile de care ai putea avea nevoie atunci când vor sosi autoritățile.
Declararea accidentului se va face la locul faptei. În mod normal, există un formular standard pe care asiguratorul îl oferă clientului atunci când încheie polița de asigurare. Cu toate acestea, dacă nu există un formular tip, acel document trebuie neapărat să conțină: data, locul în care s-a produs accidentul, detalii despre vătămări corporale ( dacă există) și daune materiale, dar și datele de contact ale celuilalt șofer. În plus, nu uita să completezi pe declarație și
datele de contact ale firmei la care este asigurat celălalt șofer și informații despre celălalt autoturism, dar şi împrejurările producerii accidentului.
După toate acestea, pentru ca totul să fie şi mai simplu pentru tine, poți notifica o daună la Asirom in mediul online, astfel că ai scăpat de drumuri, hârtii, cozi la ghișee, funcționari publici care nu îți sunt pe plac.
Din păcate, chiar dacă stilul tău de condus este unul prudent, uneori se pot întâmpla şi incidente neplăcute, oricât de multă atenţie ai avea atunci când eşti la volan. Totuşi, este de preferat, chiar dacă te numeri printre șoferii prudenți, ca mașina să fie în stare perfectă de funcționare, pentru a evita orice neplăcere atunci când pleci la drum.
Sursa foto: Pexels.com