AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ce produse să alegem pentru un păr sănătos?

Sigur că factorul genetic are o foarte mare importanță în a avea un păr sănătos și bogat, însă de cele mai multe ori părul se deteriorează din cauza factorilor externi. Alimentația are un rol important, la fel și consumul de apă. Trebuie să te asiguri că și organismul tău primește toate suplimentele și vitaminele necesare pentru a putea susține o podoabă capilară bogată. Apoi stresul, felul în care îți coafezi părul și produsele pe care le folosești la îngrijirea acestuia sunt niște factori importanți în procesul de obținere a unui păr frumos.

Cum alegem produsele potrivite?

Alopecia androgenică este o afecțiune care afectează bărbații și femeile după o anumită vârstă și este genetică. Pentru a stopa acest fenomen există anumite suplimente și produse care reduc androgenii liberi în corp și pe scalp, aceștia fiind responsabili pentru diferite afectiuni. Cel mai nociv este dihidrotestosteronul (DHT), iar pentru acesta există inhibitori care ajută ulterior la obținerea unui păr des. Unul dintre produsele care conține blocant DHT este Saw Palmetto, care este de fapt un extract dintr-un palmier care creste în Florida și care are rezultate uimitoare în procesul creșterii și regenerării părului. Îl găsești de obicei sub formă de tablete și se asociază șampoanelor și tratamentelor dermice pentru regenerarea părului. Însă, acest supliment are și alte beneficii, fiind foarte util în tratarea afecțiunilor de prostată și ale tractului urinar. Cu ușoare efecte secundare care pot apărea în urma administrării acestui produs, este recomandat să consulți medicul înainte de a începe un tratament și să stabilești doza potrivită pentru tine împreună cu acesta.

Când este recomandat tratamentul cu blocanți DHT?

Finasterida este un alt produs folosit pentru tratarea alopeciei androgine, deși a fost inițial folosit pentru tratarea afecțiunilor de prostată, iar în urma administrării acesteia s-a observat că acest tratament a dus la regenerarea și creșterea părului. Cantitatea de finasterida potrivită pentru oprirea căderii părului si regenerarea acestuia diferă de la un individ la altul, în funcție de severitatea afectării părului cu care acesta se confruntă.  Aceasta poate fi utilizat bărbați atunci când acestea se confruntă cu subțierea și căderea părului, însă nu se recomandă administrarea acesteia în cazul în care alopecia este avansată. Trebuie menționat că tratamentul cu finasteride, ca și alte tratamente topice, poate avea efecte secundare. Atunci când faceți un tratament cu acest produs este de preferat să consultați un medic iar în cazul apariției unora dintre aceste simptome trebuie încetată administrarea până la efectuarea mai multor investigații. 

Sursa de imagine:
ShotPrime Studio / Shutterstock.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!