• Home
  • Prima
  • Ce se întâmplă cu pacienții internați, asimptomatici, care nu mai doresc să stea în spital

Ce se întâmplă cu pacienții internați, asimptomatici, care nu mai doresc să stea în spital

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că pacienții internați, cu forme ușoare, asimptomatici, dar care nu mai doresc să stea în spital, se pot externa la cerere, dar își asumă asta, iar dacă ulterior sunt implicați într-o anchetă epidemiologică, răspund penal.

Nelu Tătaru a fost întrebat într-o conferință de presă ce se întâmplă cu pacienții internați, dar care nu mai vor să stea în spital, în contextul motivării deciziei CCR.

„Evaluarea unui pacient se face de către medicul curant care are o asumare a externării. Se poate face externare la cerere, dacă și medicul consideră asta. Recomandarea de izolare trebuie să existe. Dacă pacientul își asumă externarea știindu-se pozitiv, iar ulterior o anchetă epidemiologice îl implică intră sub incidența articolului penal de zădărnicire a combaterii bolilor.
Atât timp cât vor respecta izolarea la domiciliu spunem că își poate asuma acea externare, dar, în condițiile în care nu respectă, pune în pericol pe cei din jur, familie sau nu.
Contextul actual după motivarea CCR ne face să avem în acest moment decât strict recomandările medicale epidemiologice, dincolo de cele legislative”, a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Parteneri