Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt o modalitate excelentă de a vă restabili zâmbetul dacă aveți de-a face cu dinți pătați, decolorați sau inestetici din alte motive.  Este una dintre cele mai rapide și eficiente metode de a vă restabili zâmbetul.

Dentistul va stabili dacă sunteți un candidat bun pentru aplicarea fațetelor dentare după o examinare amănunțită a gurii. Fațetele în sine sunt „cochilii” subțiri care servesc ca mască,  pentru ca dinții dvs. să mascheze orice imperfecțiuni. Acestea sunt lipite de dinții naturali folosind un adeziv dentar special, materialele principale ale fațetelor fiind ceramica și porțelanul.

Înainte de a fixa o fațetă pe dinte, medicul stomatolog va îndepărta o mică porțiune de smalț pentru a face loc acesteia. Odată ce legătura va avea timp să se fixeze, fațetele dvs. vor funcționa la fel ca dinții naturali. Nu există proceduri complexe de curățare atunci când vine vorba de fațete, trebuie doar să aveți grijă de ele în același mod în care aveți grijă de dinții naturali și să evitați să faceți lucruri care le pot deteriora.

       La ce să vă așteptați în timpul procesului de fațetare

Obținerea fațetelor este un proces simplu. De obicei, implică mai multe vizite la dentist, chiar dacă acesta poate completa tot ce are nevoie într-o singură vizită, cu ajutorul echipamentului  potrivit. Primul lucru pe care îl va face medicul stomatolog este măsurarea dimensiunilor dinților pe care doriți să-i acoperiți cu fațete. Medicul dentist va trimite apoi aceste dimensiuni la un laborator unde profesioniștii vor produce fațete de cea mai bună calitate. Când acestea vor fi gata, medicul stomatolog vă va contacta pentru a doua vizită. În timpul acestei întâlniri, medicul stomatolog va îndepărta o mică porțiune din smalțul dinților pentru a face loc pentru fațetă. Dentistul va oferi, de obicei, anestezie locală pentru a elimina orice senzație în timpul procedurii. În continuare, stomatologul dvs. va pregăti fațeta și dintele pentru adezivul dentar. O lumină specială va ajuta atunci la securizarea permanentă a legăturii.

Nu este neobișnuit să fii sensibil la alimentele calde și reci la scurt timp după obținerea fațetelor. Această sensibilitate durează de obicei doar câteva zile. Dentistul dvs. ar putea necesita o a treia vizită la aproximativ o lună de la data instalării acestora pentru a evalua starea dvs.

      De ce să alegi fațetele dentare?

Acestea pot ajuta la abordarea unei game largi de probleme dentare, precum mascarea petelor, decolorarea, spațiile și dinții slab formați. După instalarea fațetelor, obțineți imediat un set de dinți perfecți care arată la fel ca dinții naturali. Deoarece acestea sunt în mod obișnuit din ceramică, compozit sau porțelan, nu se vor păta ușor în timp, precum dinții obișnuiți,  dar încă trebuie să aveți o grijă corespunzătoare de acestea, la fel cum ați face-o cu dinții naturali, deoarece există alte probleme de sănătate care vă pot afecta fațetele, cum ar fi bolile gingivale.

Credeți că sunteți un candidat bun pentru aplicarea fațetelor dentare? Programați-va o întâlnire cu un dentist, astfel încât să puteți fi evaluat. Cu ajutorul fațetelor, puteți avea un zâmbet perfect cu doar câteva vizite la dentist.

Pentru mai multe informații sau pentru a programa o întâlnire cu medicii de la British Dental Place, solicitați o programare.:)

Parteneri