Ce torturi personalizate sunt la modă în orice cofetărie din București

Un simplu tort cu un mesaj de “la multi ani” pare a fi de-acum un concept care pierde tot mai mult teren in fața modei de a avea torturi personalizate. Si orice cofetarie din Bucuresti care se respecta si-a adaptat ofertele in aceasta directie. Citeste mai jos detalii despre decorarea spectaculoasa a torturilor și află care sunt secretele dulci ale specialistilor in deserturi.

Torturi personalizate – noua abordare

„La mulți ani, Alex!” sau „La mulți ani, Maria!” sunt mesaj simple și directe, dar totodată pline de dragoste sau de gânduri bune. Si, cu toate astea, ultimii ani au schimbat un pic viziunea celor care cumpără torturi la comandă. Acestea sunt din ce în ce mai “customizabile”, așa că s-a ajuns la un refresh al ideii de personalizare a torturilor. Dacă tot avem macarons, de ce să nu le punem deasupra? Dacă tot putem exprima idei prin forme și culori, hai să o și facem! Dacă tot putem imprima orice imagine pe pastă de zahăr ori pe vafă, hai să profităm de oportunitate! Și așa mai departe.

Ca la orice experiență “tailor made”, rezultatul e direct proporțional cu implicarea din relația client – producător. Pe subiectul dulciurilor la comandă, e foarte importantă discuția dintre maestrul cofetar și client, pentru a afla exact de la sursă ideile de personalizare, povestea din spatele mesajului etc. Astfel încât să crească la maximum șansele ca produsul final să corespundă exact – dacă nu chiar să depășească – așteptările.

Altfel, în lipsa comunicării, riscul să iasă ceva “de serie” sau cu mesaj nu tocmai potrivit e destul de mare. Fiindcă ziua de naștere a unui bărbat bine care ține la etichetă nu poate fi sărbătorită cu un tort roz și… plin de fructe și de flori. Mult mai bine se poate potrivi, de exemplu, ideea de a integra o mică sticlă de whisky de calitate în decor, nu? Sau, când ziua de naștere este a unei fetițe de doar cinci anișori, s-ar strecura de minune în peisaj și un corn de unicorn. Făcut și el din ceva dulce, normal!

Este o provocare care ține nu doar de idee, ci și de design. Din fericire, în prezent există ceea ce se numește cake designer, fix acel cofetar care stăpânește foarte bine arta decorării torturilor. Care știe ce elemente să adauge ca decor și din ce materiale să le compună pe lângă faptul că știe să prepare blaturi și creme.

Cum se procedeaza la cele mai bune cofetarii din Bucuresti

Desigur că în cele mai bune cofetarii din București putem întâlni o asemenea persoană cu veleități de designer în prăjitura supremă – tortul. Unii dintre acești specialiști în torturi personalizate s-au calificat “pe teren”, creând zi de zi deserturi la comandă, cu specificații care de care mai interesante, în timp ce alții au parcurs cursuri de top pentru a atinge perfecțiunea.

Un loc interesant, în care se fac torturi la comanda minunate, personalizate în funcție de dorințele celor mai pretențioși pofticioși, este Magicake. Un atelier de dulciuri artizanale din Bucuresti, care se laudă că folosește doar ingrediente premium, fără premixuri sau alte prafuri care iau din naturalețea gustului.

Magicake livrează torturi lucrate manual, lucrate strict pe comandă, nimic produs în serie și adaptat ulterior. Una dintre particularitățile acestui laborator este aceea că nu face torturi îmbrăcate exclusiv în pastă de zahăr. Explicația de pe www.magicake.ro: “Sunt frumoase – unele chiar opere de artă – și le admirăm în portofoliul altor colegi de breaslă, dar nouă ne plac torturile cu un look mai natural, fără un <înveliș> excesiv”.

Asadar, aceste torturi personalizate pot fi de mare efect, la orice cofetarie din Bucuresti, atata vreme cât sunt făcute cu pasiune, dragoste, implicare și ingrediente de calitate. Poftă bună!

Parteneri