AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ce trebuie sa stii despre designul interior al unei case în stil clasic

Un stil pentru design interior case ravisant care nu se va demoda niciodata este stilul clasic. Autenticitatea si eleganta acestuia i-a fermecat pe oamenii cu prestanta inca din secolul al XVIII-lea. O abordare clasica nu iti da voie doar sa calatoresti in timp, ci si sa traiesti la cele mai inalte standarde.

Daca iti doresti sa simti ce inseamna cu adevarat sa traiesti maret, apeleaza la un expert in design interior case. Pentru a crea o poveste este nevoie de un creator cu viziune. Locuinta ta are puterea de a te transpune intr-o lume de vis atunci cand elementele de design interior formeaza un echilibu unitar. Stilul clasic poate fi abordat dintr-o perspectiva unica potrivita nevoilor si dorintelor tale. Ne dorim ca, prin acest articol sa iti oferim informatii valoroase care te vor ajuta sa obții o abordare unica. 

Design interior case in stil clasic – caracteristicile principale 

Tehnica specifica stilului clasic este simetria. Incaperea are un element central, cel mai intalnit fiind semineul. In jurul acestuia sunt adaugate elemente clasice precum doua fotolii ravisante tapitate cu stofa. Acest cadru formeaza un spectacol vizual care denota ordine si echilibru. Tehnica este folosita pentru a da voie elementelor clasice sa se evidentieze. Corpurile de iluminat sunt adaugate pentru a oferi dimensiune spatiului datorita luminii difuze. 

Sunt folosite obiecte de decor incantatoare care ofera personalitate locului. Predomina materialele naturale, precum lemnul masiv care, impreauna cu detaliile sculptate formeaza o experienta vizuala deosebita. Sunt folosite culorile calde, care impreuna cu materialele naturale, formeaza interioare intime si elegante. Toate aceste detalii iti ingaduie sa traiesti cu stil. 

Obiecte de mobilier grandioase pentru design interior case in stil clasic 

Pentru ca elementele care intra in alcatuirea stilului clasic sa aiba puterea de a emana lux si rafinament, trebuie ca acestea sa fie de o calitate superioara. Calitatea nu numai ca ofera un aspect deosebit care transmite emotie, dar promoveaza si durabilitatea si confortul. Cele mai intalnite materiale folosite pentru mobilier sunt stejarul, ciresul sau fagul, care ne duc cu gandul la casele familiilor nobile din secolul trecut. 

Mobilierul este functional, impunator si rafinat. Acesta se remarca prin ornamente deosebite si finisaje atragatoare. Indiferent de spatiul la care ne raportam, un astfel de mobilier are puterea de a crea un design interior care  te transpune intr-o lume de vis. Cel mai intalnit obiect de mobilier este vitrina din lemn masiv, care ofera un aer regal si poate fi decorata prin detalii fine. Alaturi de aceasta se poate regasi o biblioteca maiestuoasa sau o masuta de cafea cu detalii fine. 

Culorile folosite pentru a reda grandoarea stilului 

In stilul clasic se regasesc culori pastelate care sunt completate armonios de nuante care ne duc cu gandul la natura. Tipice acestui stil sunt nuantele de galben, maro, gri sau roz. Pentru ca o incapere care ofere o experienta vizuala deosebita, este nevoie ca nuantele contrastante care sa formeze o armonie. Indiferent de culorile alese, este important ca acestea sa formeze un cadru primitor care nu oboseste privirea.

Culorile pastel precum bej, crem sau caramiziu se potrivesc de minune cu accentele de auriu. Specialistii folosesc auriul pentru a reda acea senzatie de lux si grandoare. Daca mobilierul este in nuante inchise de maro, atunci pentru restul elementelor sunt folosite nuante deschide sau mai vibrante. Un expert cu viziune da viata incaperii si stie cum sa transmita emotii profunde cu ajutorul culorilor. 

Materiale si finisaje somptuoase pentru un design interior clasic 

Pentru ca stilul clasic sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale, materialele ieftine sau artificiale  nu sunt o optiune. Fiecare detaliu contribuie la crearea unui tablou fastuos. Parchetul poate fi alcatuit dintr-o esenta de lemn valoros. In ceea ce priveste gresia, este folosita cu precadere piatra naturala sau marmura care, pe langa aspectul lor splendid, sunt materiale care rezista in timp.

Peretii sunt adesea acoperiti cu vopsea decorativa. Pentru un plus de eleganta, este adaugata chiar si matasea naturala. Alte materiale folosite in abordarile clasice sunt catifeaua sau pielea naturala pentru canapele si fotolii. Acestea iti innobileaza locuinta si iti ofera o experienta completa care nu se demodeaza niciodata. Cele mai cautate materiale sunt cele fabricate in Italia, care iti promit luxul si confortul de care ai nevoie. 

Alegerile pe care le faci astazi pentru locuinta ta pot aduce un impact pozitiv in viata ta pentru mult timp de acum inainte. Apeleaza la un profesionist in amenajari interioare care creeaza din stilul clasic cadrul ideal pentru tine.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!