A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Cea mai mare pensie din Europa se dă în România – 11.000 de euro  lunar

4 33.890

Potrivit datelor publice ale Casei Nationale de Pensii, un magistrat, fost procuror şef, este cel care încasează lunar o pensie netă de 51.334 lei, echivalentul a aproximativ 11.000 de euro.

Înainte de măririle acordate de stat în luna iunie, acesta încasa lunar 34.700 lei net, iar de atunci încoace a beneficiat astfel de o mărire de 16.634 lei, informează România TV, citată de Actalitateaprahoveană. Din totalul de 56.816 lei – pensia brută -, 3.609 lei provin din contribuţia obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat.

Dacă la capitolul pensii uriaşe, România a luat locul întâi pe continent, ţara noastră poate concura la fel de bine pentru cealaltă extremă – cei mai numeroşi cetăţeni cu cele mai mici pensii din Europa.

loading...
Citește și
4 Comentarii
 1. RADU spune

  DACA A ARE DIN CONTRIBUTIE 3600 SA I SE DUBLEZE ACEASTA SUMA SI TRAIESTE MAI MULT DECAT DECENT !! RESTUL SUMEI TREBUIE SUPRIMATA PRIN O LEGE CARE SA DESFIINTEZE ACESTE FAVORURI SAU FURACIUNI !!

 2. Dr. B spune

  Dadadaaaa…vor contesta orice lege data impotriva ”justitiabilior” si o vor judeca tot ei. Ghici ce se va intampla?
  Solutii or fi, dar nu le vedem noi…

 3. Dobrescu Liviu spune

  Voi vă tot legați de contribuție, că trebuie să primească fiecare cât a contribuit… e ca și cum ați pretinde să primească fiecare servicii medicale conform contribuției la asigurările de sănătate! Cât timp ai fost în activitate, ai primit salariu conform pregătirii și muncii depuse… la pensie nu mai produci nimic, așa că ar trebui stabilită o pensie decentă, egală pentru toți pensionarii, indiferent de contribuție… aia se încasează pe timpul activității, pentru a se putea plăti fiecăruia o pensie din care să poată trăi!

 4. Poli spune

  Ai dreptate!!dar nu se va face asa!pentru ca ei propun ,ei aproba!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More