Cei mai valoroși jucători de fotbal în 2023

featured image 2

Sume tot mai mari apar drept cote pe piața transferurilor pentru cei mai în formă jucători de fotbal din lume. În acest moment, cei mai „scumpi” jucători au prețuri de transfer estimate la 180 de milioane de euro. Este vorba despre Erling Haaland de la Manchester City – câștigătoarea UEFA Champions League în acest an – și Kylian Mbappé de la PSG. 

La mică distanță în acest top al momentului, cu 150 de milioane de euro cotă de transfer, se situează Vinicius Junior, jucătorul de 22 de ani care a preluat de curând tricoul cu numărul 7 la Real Madrid, purtat în trecut de legendarii Raul Gonzalez (45 de ani) și Cristiano Ronaldo (38 de ani). Brazilianul a înscris în sezonul anterior 23 de goluri și a dat 21 de pase de gol, în 55 de meciuri în care a evoluat.

https://www.youtube.com/watch?v=_nq8DrcT6fs

Trei jucători de top au aceeași cotă pe piața transferurilor

Jude Bellingham de la Real Madrid urmează în ierarhie cu preț de transfer de 120 de milioane de euro, la egalitate însă cu alți 2 jucători: Bukayo Saka de la Arsenal și Victor Osimhen de la Napoli. Jude Bellingham a înscris de curând primul său gol oficial pentru echipa din Capitala Spaniei în victorie cu 2-0 pe terenul lui Athletic Bilbao.

Și Bukayo Saka a impresionat în prima etapă din Premier League, cu un gol senzațional: șut spre vinclu, din marginea careului, după un avans rapid. A fost al doilea gol al meciului pe care „tunarii” l-au câștigat cu scor 2-1 în fața celor de la Nottingham în prima etapă din Premier League, confirmând astfel statutul de favorita numărul 2 în Premier League conform cotelor antepost la pariuri sportive.

În privința lui Victor Osimhen, acesta a fost de curând subiectul unor zvonuri de transfer. Campion în Serie A, atacantul nigerian care a marcat 31 de goluri în 39 de apariții a primit o ofertă colosală din Arabia Saudită, de la Al Hilal. 

Se pare că Napoli ar fi cerut nu mai puțin de 200 de milioane de euro, iar jucătorul ar fi avut un salariu de aceeași valoare pe parcursul unui contract de 5 ani. Napoli a ajuns la un acord cu Osimhen pentru prelungirea contractului până în 2027 și a anunțat că nu dorește să cedeze la acest fotbalist transferat de la Lille în toamna anului 2020, în schimbul a 75 de milioane de euro.

Alți jucători cu valoare extrem de mare

Conform website-ului specializat transfermarkt.com, alți 5 fotbaliști au cote de piață de cel puțin 100 de milioane de euro: Jamal Musiala de la Bayern Munchen (110 milioane de euro), Phil Foden de la Manchester City (110 milioane de euro), Pedri de la FC Barcelona (100 de milioane de euro), Rodrygo și Federico Valverde, ambii de la Real Madrid, ambii cu 100 de milioane de euro preț de transfer.

După cum se poate observa în lumea fotbalului la nivel înalt, astfel de costuri sunt doar niște estimări, care depind desigur în primul rând de evoluția de moment a jucătorilor. În cazul unui transfer consemnat în realitate, prețul poate fi mai mari sau mai mic. Totul depinde și de situația de moment – nevoia de bani a clubului care vinde sau interesul enorm (uneori fără fundamente din punct de vedere financiar) al unui club, pentru un anumit jucător. 

Cei mai apreciați jucători ajung la nivelul maxim de performanță în marile campionate naționale de fotbal din Europa – Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1. În unele cazuri, cluburi chiar de pe alte continente ajung să semneze cu acești jucători, dacă dispun de sumele necesare pentru astfel de acțiuni impresionante mai ales la nivel de marketing.

Parteneri