• Home
  • Știri
  • Cei patru copii care au supraviețuit singuri 40 de zile în jungla amazoniană, externați după o lună de îngrijiri medicale

Cei patru copii care au supraviețuit singuri 40 de zile în jungla amazoniană, externați după o lună de îngrijiri medicale

copii jungla21

Cei patru copii indigeni salvaţi din jungla amazoniană în Columbia au fost externaţi joi seară, după o lună de tratament într-un spital militar, a declarat vineri agenţia naţională pentru protecţia copilului, care va avea temporar custodia copiilor, notează AFP, citată de Agerpres, potrivit g4media.ro.

„Au câştigat (…) în greutate, sunt chiar foarte bine”, a declarat Astrid Caceres, directorul Institutului columbian pentru protecţia familiei (ICBF), în cadrul unei conferinţe de presă.

De la salvarea lor pe 9 iunie, Lesly (13), Soleiny (9), Tien Noriel (5) şi Cristin (1) au fost internaţi la spitalul militar din Bogota.

Potrivit directorului ICBF, nu există consecinţe fizice ale celor 40 de zile de rătăcire în jungla amazoniană, unde au ajuns după un accident de avion în care mama lor şi alţi doi adulţi au murit.

Chiar şi Cristin, care avea mai puţin de un an când avionul s-a prăbuşit pe 1 mai, este „complet recuperată din punct de vedere al dezvoltării fizice”, a adăugat responsabila.

Până în prezent, se cunosc doar imaginile din momentul în care un grup de băştinaşi i-a găsit în junglă. Videoclipul, filmat pe un telefon mobil, îi arată înfometaţi şi teribil de slabi.

În spital, li s-a administrat un tratament special şi au fost hrăniţi cu preparate ale etniei Uitoto din care aparţin, precum făina de manioc.

ICBF a indicat că va păstra tutela fraţilor timp de cel puţin şase luni, deoarece „este nevoie de o anchetă aprofundată asupra situaţiei şi mediului familial” al copiilor.

După salvare, a izbucnit o bătălie între bunicii materni şi tatăl celor doi copii mai mici pentru a şti cine va avea custodia lor. Potrivit unei plângeri a bunicului, bărbatul a abuzat-o pe mamă.

Între timp, ei vor locui cu alţi copii într-un adăpost al ICBF, a cărui locaţie nu a fost dezvăluită. Astrid Caceres a subliniat că vor locui într-o zonă rurală, unde se vor simţi „confortabil”.

Parteneri