A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

A murit cel mai bătrân om din lume. Dorința neîmplintă a lui Gustav Gerneth

1 1.891

 

Germanul Gustav Gerneth, considerat cel mai bătrân om din lume, după moartea japonezului Masazo Nonaka, în ianuarie 2019, cu trei luni mai mare decât el, a murit luni noapte în locuința din orașul Havelberg, la doar o săptămână după ce a împlinit 114 ani.

Gustav Gerneth își sărbătorise ziua de naștere înconjurat de familie, declarând că dorința sa era să sărbătoarească 115 ani în 2020, scrie ziarul local “Volksstimme”.

Garneth s-a născut pe 15 octombrie 1905 în orașul polonez Szczecin, pe atunci nemțesc. Întrebat de secretul longevității sale, Garneth sublinia mereu importanța mișcării.

”Nu stau niciodată locului, asta te face țeapăn”, a spus acesta la celebrarea vârstei de 100 de ani. De asemenea, Garneth acorda importanță deosebită untului bun și nu voia să vadă margarină în farfurie, scriu ziarele.

Gustav Gerneth a fost mașinist de profesie, a supraviețuit în timpul celor Două Războaie Mondiale, iar în cel de-al Doilea Război Mondial a fost luat prizonier. Până la pensionarea din 1972 a lucrat la benzinaria din Havelberg, care s-a închis în același an. Soția sa, cu care s-a căsătorit în 1930, a murit în 1988. Au murit şi  cei trei copii pe care i-a avut cu ea  și o nepoată.

1 Comentariu
  1. constanta ciornovalic spune

    Da,e ceva deosebit sa auzim ca cineva a ajuns la atatia ani de viata.Citind articolul mi-am adus aminte ca imi mai intreb clientele mele despre felul cu ar raspunde la un miracol:in cazul ca ar fi o oferta a sortii sa devii mai tanara,o modificare genetica miraculoasa sau sa traiti mult ,120 de ani cum ati rascunde? Ma uit in ochii lor,vad bucurie, altele emana tristete si in final le spun:sa fii mai tanara decat copii sau sa-ti moara copii,nepotii,care ar fi sentimentul la oferta miraculoasa.In final acest om a avut toate informatiile genetice care cine stie daca le-a dorit sau ar fi spus ca mai bine …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More