A murit cel mai bătrân om din lume. Dorința neîmplintă a lui Gustav Gerneth

 

Germanul Gustav Gerneth, considerat cel mai bătrân om din lume, după moartea japonezului Masazo Nonaka, în ianuarie 2019, cu trei luni mai mare decât el, a murit luni noapte în locuința din orașul Havelberg, la doar o săptămână după ce a împlinit 114 ani.

Gustav Gerneth își sărbătorise ziua de naștere înconjurat de familie, declarând că dorința sa era să sărbătoarească 115 ani în 2020, scrie ziarul local “Volksstimme”.

Garneth s-a născut pe 15 octombrie 1905 în orașul polonez Szczecin, pe atunci nemțesc. Întrebat de secretul longevității sale, Garneth sublinia mereu importanța mișcării.

”Nu stau niciodată locului, asta te face țeapăn”, a spus acesta la celebrarea vârstei de 100 de ani. De asemenea, Garneth acorda importanță deosebită untului bun și nu voia să vadă margarină în farfurie, scriu ziarele.

Gustav Gerneth a fost mașinist de profesie, a supraviețuit în timpul celor Două Războaie Mondiale, iar în cel de-al Doilea Război Mondial a fost luat prizonier. Până la pensionarea din 1972 a lucrat la benzinaria din Havelberg, care s-a închis în același an. Soția sa, cu care s-a căsătorit în 1930, a murit în 1988. Au murit şi  cei trei copii pe care i-a avut cu ea  și o nepoată.