Cel mai consumat produs de post crește riscul de cancer și îmbolnăvește tiroida

In aceasta perioada, rafturile magazinelor sunt pline de mezeluri, branzeturi si lapte din soia. Unul dintre cele mai populare produse din soia este tofu. Soia este unul dintre cele mai modificate genetic alimente din lume, iar tofu este obtinut din boabe de soia, apa si un agent cuagulant.

Potrivit doctorului Kaayla Daniel, autor la „Povestea intreaga a bobului de soia” spune ca soia nu este un aliment sanatos, nu previne bolile si nici macar nu s-a dovedit ca este sigur. Mai mult, numeroase studii stiintifice leaga soia de problemele digestive, malnutritie, disfunctii ale tiroidei, declin cognitiv, tulburari ale aparatului reproductiv si boli ale inimii si cancer. Singura data cand soia poate fi consumata in siguranta este sub forma fermentata.

In prezent 90% din soia care se cultiva la nivel mondial este modificata genetic. In general, produsele modificate genetic sunt banuite ca fiind cauza multor probleme de sanatate intrucat distrud bacteriile bune din sistemul digestiv si, in acelasi timp, afecteaza modul in care functioneaza acesta. Un studiu din 2012 a demonstrat ca un consum de 90 de zile a produselor modificate genetic a cauzat probleme la ficat si la rinichi.

Distribuie prietenilor

Fitoestrogenii si cancerul la san

Tofu contine fitoestrogeni un grup heterogen de compusi nonsteroizi care se gasesc in plante in mod natural. Aceste substante blocheaza productia normala de estrogeni si au fost legate de cancerul la san. Unele studii stiintifice au demonstrat ca soia „hraneste” cancerul la san de vreme ce se comporta asemeni estrogenului. Depinde totusi de cat de mult soia consuma femeia respectiva ca si de starea ei generala de sanatate.
Functionarea precara a tiroidei

Tofu este obtinut din soia care contine compusi goitrogenici, acestia nu doar ca blocheaza hormonii tiroidieni, ci si interfereaza cu productia de hormoni tiroidieni lucru ce cauzeaza in special hipotiroidismul.

Un studiu publicat in Journal of Disease in Childhood a aratat cum consumul de produse de soia poate afecta negativ copiii inca de la varste fragede, mai ales pe cei care s-au nascut cu hipotiroidism congenital. Un studiu din 2004 a aratat ca bebelusii hraniti cu formula pe baza de soia au aratat o crestere a productiei de hormoni ai tiroidei comparativ cu bebelusii care erau hraniti cu o formula non-soia.

Continuarea pe doctorulzilei.ro