• Home
  • Știri
  • Cel mai grav accident din ultimii 30 de ani din Australia: 10 morți și 25 de răniți după ce un autocar plin cu nuntași s-a răsturnat

Cel mai grav accident din ultimii 30 de ani din Australia: 10 morți și 25 de răniți după ce un autocar plin cu nuntași s-a răsturnat

autocar 1

Cel puțin 10 oameni au murit și 25 au fost răniți după un accident de autocar în Australia. Autocarul care se întorcea, aproape de miezul nopții, de la o nuntă la o podgorie din regiunea viticolă Hunter, la nord de Sydney, s-a răsturnat într-un sens giratoriu, după un viraj, scrie BBC, potrivit digi24.ro.

Hunter este o regiune foarte cunoscută și populară printre turişti. Cel mai probabil nuntașii mergeau spre Singleton, unde urmau să se cazeze după petrecere.

Poliţia a precizat într-un comunicat că şoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a fost dus la spital sub escorta poliţiei pentru examinări şi analize. El a fost arestat și urmează să fie pus sub acuzare.

Numărul deceselor ar putea crește, potrivit poliției. 25 de pasageri au fost duși la spital, doi dintre ei fiind transportați cu avionul.

Poliția a comunicat că autocarul este răsturnat și că e posibil să fie încă oameni prinși sub el. O macara va fi adusă la fața locului pentru a ridica autocarul.

Potrivit poliției, în vehicul nu erau și copii.

Acesta este al șaptelea cel mai grav accident rutier din istoria Australiei și cel mai grav din ultimii 30 de ani, scrie presa locală.

Parteneri