Cel mai prosper sat din România, condus de un primar exclus din PSD

Ciugud, comuna din Alba Iulia cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, respectiv peste 27 de milioane de euro, a dispus în 2018 de un buget pentru investiții de peste 6 milioane de euro, a declarat primarul localității, Gheorghe Damian, pentru AGERPRESS.

“Am ajuns anul acesta să trecem de 27 de milioane de euro (fonduri europene atrase – n. r.). Pot să vă spun că am ajuns la 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atrași în comuna Ciugud”, a punctat primarul Damian.

“Unde se duc aceşti bani ? Avem zeci de proiecte de investiții”.

Distribuie prietenilor

Primarul comunei Ciugud a nominalizat în acest sens proiectul privind construcţia unui pod peste râul Mureş şi a drumurilor de acces spre acesta, o investiţie de 8,1 milioane de lei. “Pe un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 5, 5 milioane de lei, construim o grădiniţă modernă, cu program prelungit, în zona industrială, în zona de dezvoltare economică. Vrem ca cei care lucrează aici să-şi lase copiii la această grădiniţă, ce va fi deschisă de la 6,00 dimineaţa la ora 18,00. Ne dorim ca părinţii să aibă posibilitatea să ia masa de prânz la grădiniţă împreună cu copilul”.

Conform acestuia, în zona de dezvoltare economică sunt 35 de companii, care ocupă o suprafaţă de 33,39 de hectare.

“Luna viitoare vom finaliza un plan urbanistic zonal prin care încă 15 hectare de teren vor fi aduse în această zonă, deoarece la ora actuală nu mai avem niciun teren, totul este ocupat”, a specificat primarul, adăugând că săptămâna trecută a avut discuţii cu un investitor belgian, care vrea să dezvolte o fabrică în domeniul automotive.

Recent exclus din PSD, pentru că şi-a permis opinii diferite de ale celor de la centru, după 17 ani în care a fost membru al acestui partid, Gheorghe Damian se află la al cincilea mandat consecutiv de primar, fiind reales în 2016 cu 85 la sută din voturi. Citeste mai multe pe Agerpres.