• Home
  • Prima
  • Cel puțin 52 de morți într-un incendiu la un spital COVID din Irak

Cel puțin 52 de morți într-un incendiu la un spital COVID din Irak

A fost declarată starea de urgență în provincia Dhi Qar din Irak, după ce 52 de pacienți și-au pierdut viața și alți 22 sunt răniți în urma unui incendiu izbucnit într-un spital COVID aflat în orașul Nassirya, anunță Agerpres, citată de g4media.ro. La numai două luni și jumătate în urmă, o tragedie similară a făcut peste 80 de morți într-un spital din Bagdad.

Bilanţul morților și răniților este provizoriu, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, Haydar al-Zamili, adăugând că unitatea COVID-19 din spitalul Al-Hussein devastată de flăcări avea 70 de paturi.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare au arătat scene de haos şi valuri uriaşe de fum negru care ieşeau din clădire. Potrivit unei surse din cadrul departamentului sanitar al provinciei, incendiul a fost cauzat de explozia unor tuburi de oxigen.

În Nassiryia, sute de oameni s-au adunat la locul tragediei pentru a ajuta pompierii şi echipele de salvare, a transmis un corespondent al agenţiei France Presse.

Parteneri