• Home
  • Știri
  • Cele 27 de state membre aprobă candidaturile Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Un moment istoric”

Cele 27 de state membre aprobă candidaturile Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Un moment istoric”

ue

Cele 27 de state membre au aprobat joi seară candidaturile Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a anunțat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen i-a felicitat într-o postare pe Twitter pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova și Irakli Garibashvili, prim-ministrul Georgiei și le-a transmis că țările lor fac parte din familia europeană.

Potrivit stiri.tvr.ro, Ursula Von der Leyen a mai scris în legătură cu decizia Consiliului European că ”este o zi bună pentru Europa” și a transmis că țările candidate la Uniunea Europeană au ”teme de făcut” înainte de următoarea etapă a procesului de aderare.

„Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE”, a scris, pe Twitter, Charles Michel.

Președintele Consiliului European i-a felicitat pe președinții celor două state, Volodimir Zelenski și Maia Sandu, precum și pe popoarele celor două țări.

„ Viitorul nostru este împreună”, a mai scris Michel.

Acesta este un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE. Viitorul Ucrainei se află în interiorul UE, a scris Zelenski într-o postare pe Twitter.

Parteneri