Cele trei ”cioturi” din calea lui Dragnea

Gata! Dragnea n-a mai suportat ca România să fie condusă prost. Patriotismul teleormăneanului s-a răsculat. Așa că partidul Dragnea i-a tăiat jugulara guvernului Dragnea. Adică, în limbajul uzual, ”i-a retras sprijinul politic”, mai întâi prin vocea vasală a lui Tăriceanu, apoi prin conclavul sultanului.  Presa străină se închină cu pixul fiindcă n-a mai văzut așa ceva. Acum câteva zile notam:
A greșit rău Grindeanu, cu guvernul lui, primit în plic de la Dragnea, față de programul PSD, sau a greșit mortal față de conducătorul suprem? Dragnea e foc și dinamită, nervos de ai crede că se va strânge singur de gât, scrâșnit și apoplectic. Grindeanu, pe care l-a ales să-i fie argat executiv, a început să iasă din voia stăpânului, iar teleormăneanul suportă orice, de la tămâiere în sus, mai puțin ieșirea din perimetrul strâmt al docilității.
Dragnea vrea dărâmarea guvernului pe care l-a plămădit din plastilina care-i place, moale și aducătoare de plecăciuni. Neputând fi premier direct, s-a făcut prin supuși. Supușii, iată, cam repede, nu concordă cu visele jupânului, îndrăznețe și cu bătaie lungă spre Dealul Cotrocenilor, pe care vrea să-l cucerească la baionetă. Să te lovești, în bătătura ta politică, de ciotul unui premier pe care tu l-ai pus, fie el și Grindeanu, nume cam obraznic pentru o viață politică modelabilă, e de neadmis. În consecință, ceea ce se petrece cam rar în politica mondială și chiar dâmbovițeană, unde totul e posibil și pe dos, partidul Dragnea e pe cale de a depune moțiune de cenzură, dacă altcum nu se poate, spre a-și dărâma propriul guvern, adică guvernul Dragnea.
Grindeanu, în aste condiții, arată – în stilul lui cam scălâmb, cu mimici reluate, ca virgulele în text – o bățoșenie pe care nu i-o bănuiai. Nu s-a prezentat urgent la nu știu ce chemări, n-a intrat aplecat pe ușa stăpânului, cum făcea la început, nu l-a dat afară pe Iohannis, când a venit ăla nechemat la Guvern, se arată în fața presei manfișist și liber schimbist. A strănutat chiar în biserica teleormăneanului, vopsită pe toți pereții, din pronaos până-n altar, cu portretul său de mitropolit fără barbă, dar cu mustață ajustată cu foarfecă de argint. Se aude că premierul i-a ieșit din voie primăriței de la Capitală, nedându-i încă un buget, pe lângă cel care-i cât cel al României și vorbește neîntrebat cu Iohannis. Cică și-a tras și gagică, ceea ce nu e permis decât scaunelor înalte, iar el e prea mic pentru așa ceva.
Că Grindeanu nu e atât de vinovat față de programul de mituit alegătorul, tâind moțul din fașă oricărei investiții, e limpede. A făcut ce i s-a cerut. Dar sacul se mai golește și atunci încep ”luptele politice”. Grindeanu e însă patibular prin deranjarea liderului maxim. Va plăti, plecând? Aș! A zis – auzi obrăznicie – că nu vrea să demisioneze! Păi demisia e iscălită în alb! Se va ajunge la ”trebunal”? Încotro ne va duce birjarul? Aici, Dumnezeul Dragnea trebuie să-și arate mușchii fulgerelor, să dea în Sodoma guvernului său, să arate poporului la cine trebuie să se închine. Sau se va pleoști, micșorând sonoritatea unei flatulații cât Bărăganul, la un fâs care se va pierde în odăile din Băneasa ale partidului?
Asta scriam acum două zile. Ce aș modifica? Nimic. Grindeanu a explicat, miercuri, puțin înainte de miezul nopții, la scurt timp după mazilire, că nu demisionează. ”Din iubire față de România și din iubire față de PSD”. Astea sună cam lăcrimos. Oricum, timișoreanul, cam imberb și cu o mimică adesea aiurită, cum spuneam, s-a prezentat națiunii cu mustață mai virilă ca a lui Dragnea care a rămas, în fața presei, fără răspunsuri la întrebări simple, dar tăioase.
De ce a purces Dragnea la această mișcare, unii îi zic mafiotă, care-i varsă în bătătură o căruță de riscuri? De zmintit? Ne lămurește Sorin Grindeanu : Acest om vrea întrega putere din România!
Da, Dragnea, ajuns stăpân peste Parlament, stăpân peste partidul devenit o caricatură prin cei 60 din vârf, își dă afară premierul. Dar premierul nu pleacă. Aici încep junghiurile lui Dragnea, mult prea sigur pe el, mult prea Stalin, mult prea mizer în minciună. Nu uita, mi-a zis dascălul meu din sat, care le știe pe toate, că ăsta din Teleorman și-a făcut ucenicia la subsuoara lui Băsescu, campionul nedetronat al mizeriei politice și banditismului. Vrea să-l întreacă. Va reuși?
Ciotul Grindeanu s-a dovedit buturugă. Dragnea mai are un ciot care-i stă în cale – Iohannis. Înalt rău! Și mai are un ”ciot” pe care l-a uitat, cum se vede: Piața Victoriei , nu cu mult timp în urmă, era plină de lume, până la Arcul de Trumf și până la Universitate, de nu mai era loc să arunci un ac. Sutele acelea de mii de oameni, descoperind ce vrea de fapt liderul suprem pesedist, încercat de un junghi penal, au ieșit să scandeze împotriva mafiotului. Mafiotul identificat de poporul stradal se chema Dragnea. Dacă vor ieși din nou la ”rivoluție”?
P.S.
Am și eu un punct de vedere. Programul de guvernare care n-a fost îndeplinit de Grindeanu și miniștrii lui, puși TOȚI de Dragnea, se cheamă Ordonanța 13. Tot ce se petrece acum se cheamă Ordonanța 13. EA N-A FOST ÎNDEPLINITĂ!.