• Home
  • Știri
  • Celebrul designer Paco Rabanne s-a stins din viață

Celebrul designer Paco Rabanne s-a stins din viață

paco rabanne designer de moda

Faimosul creator de modă basc Francisco Rabaneda Cuervo, mai cunoscut sub semnătura Paco Rabanne, a murit vineri, la vârsta de 88 de ani.

Informația a fost difuzată de un comunicat al grupului spaniol Puig care controlează marca ce poartă numele artistului, din care acesta a ieșit în urmă cu două decenii.

„Casa Paco Rabanne dorește să aducă un omagiu designerului și fondatorului nostru vizionar, care a încetat din viață astăzi, la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul XX, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Îi suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră avangardistă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate“, se artă pe pagina oficială de Facebook a designerului, potrivit b1tv.ro.

Designerul, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934, a fost apreciat pentru creaţiile sale textile şi marca de parfumuri, scrie El Pais.
A fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”.

A fost fiul unui general andaluz loial Republicii pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937 și al unei basce membre active a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE). .

La cinci ani, Rabanne s-a mutat cu familia la Paris unde ulterior a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice; a intrat rapid în lumea modei pentru că mama lui lucrase în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

A creat, la început, accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior.
Anul 1963 este momentul când şi-a prezentat prima colecţie în care a amestecat materiale precum plasticul, hârtia sau aluminiul iar de atunci domină lumea modei, variind de la haute couture, îmbrăcăminte şi parfumuri până la elemente decorative.

Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986.

Parteneri