• Home
  • Știri
  • Celulă de criză la MAE privind situația din Orientul Mijlociu

Celulă de criză la MAE privind situația din Orientul Mijlociu

mae atentionare de calatorie 1

O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Externe pentru situația din Orientul Mjlociu, conform unor surse Digi24.

Discuțiile au loc și în contextul în care premierul Marcel Ciolacu are programată începând de marți o vizită oficială în Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Celula de criză formată la MAE a fost convocata de sâmbătă, după atacurile asupra Israelului. De sâmbătă până în prezent MAE nu a primit solicitări de sprijin consular și nu se pune problema unor evacuări cât timp spațiul aerian este deschis.

Până acum, MAE și Ministerul Apărării l-au informat pe premier cu privire la evoluțiile din regiune și au monitorizat situația din Orient.

Oficialii români, președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă au condamnat atacul Iranului asupra Israelului și au făcut apel la evitarea unei extinderi a războiului la nivel regional.

Discuțiile de la MAE vin și în contextul în care de marți premierul Marcel Ciolacu ar trebui să înceapă un turneu în Qatar şi Emiratele Arabe Unite. Oficialii români monitorizează situația pentru ca vizita să se efectueze în condiții de securitate.

”România a condamnat de la cel mai înalt nivel atacul Republicii Islamice Iran asupra Statului Israel şi reiterăm necesitatea evitării escaladărilor. Ne exprimăm preocuprea profundă cu privire la situaţia de securitate din Orientul Mijlociu. Prin misiunile noastre din regiune, monitorizăm situaţia si suntem in legătura cu cetăţenii români”, a transmis pentru News.ro purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip.

Mai mult aici

Parteneri