AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va avea loc anul viitor, pe 6 mai, la Westminster Abbey

 

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Westminster Abbey, a anunţat Palatul Buckingham. Regina consoartă Camilla va fi alături de Rege şi va fi, de asemenea, încoronată în cadrul ceremoniei istorice, relatează BBC, potrivit news.ro.

Încoronarea de anul viitor va fi prima din ultimii aproximativ 70 de ani – ultima fiind cea organizată pentru Regina Elizabeth a II-a în iunie 1953 – şi prima ţinută într-o sâmbătă, de la Regele Edward al VII-lea, în 1902.

Palatul Buckingham a precizat că ceremonia va îmbina vechiul şi modernul, fiind ”înrădăcinată în tradiţii de lungă durată”, dar ”va reflecta şi rolul monarhului de astăzi şi va privi spre viitor”.

De asemenea, regina consoartă va fi încoronată într-o ceremonie similară, dar mai simplă.

Regele Charles al III-lea va împlini 74 de ani la momentul încoronării, reprezentând cel mai în vârstă monarh încoronat. Data va fi şi cea de-a patra zi de naştere a nepotului său Archie, fiul prinţului Harry şi al soţiei sale, Meghan.

Arhiepiscopul de Canterbury va oficia binecuvântarea şi sfinţirea Regelui Charles.

Slujba de încoronare a Reginei Elizabeth a II-a a durat aproximativ trei ore, dar surse regale sugerează că ceremonia de anul viitor va fi mai scurtă, mai diversificată şi cu un număr mult mai mic de invitaţi.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!