CExN al PSD a validat toate candidaturile depuse pentru congresul de sâmbătă

Comitetul Executiv al partidului a validat toate dosarele depuse pentru alegerile de la congresul extraordinar de sâmbătă al social-democraților. Aceasta, după ce dimineață, unii lideri au lansat acuzații dure și au reclamat că le sunt blocate candidaturile.
La București, Daniel Florea a renunțat la candidatură și a rămas în cursă Robert Negoiță. O confruntare va fi în regiunea din sud, unde pentru funcția de vicepreședinte vor concura Adrian Țuțuianu, Șerban Valeca și Cătălin Rădulescu. Nemulțumiții susțin în continuare că toate aceste alegeri sunt menite să aducă în conducerea partidului oameni apropiați lui Liviu Dragnea, care nu vor îndrăzni să conteste deciziile acestuia.
„Avem 24 de candidaţi, aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot. (…) Am aprobat, de asemenea, propuneri de modificare la statut, organizarea și desfășurarea congresului de mâine, s-a stabilit președintele comisiei de numărare a voturilor. Au solicitat și s-a aprobat instantaneu să fie observatori din partea candidaților pentru funcțiile naționale, erau stabiliți câte doi, eu am făcut propunerea să fie câte unul pe regiune. Daniel Florea și-a retras candidatura, o să vă spună dumnealui de ce. I-am spus domnului Bădălău, după congres, o să convocăm Consiliul Național (CN) și eu o să-l propun ca președinte al CN al PSD. (…) Eu sunt în mandat acum și n-are rost să vorbim despre asta”, a spus Dragnea, potrivit stiri.tvr.ro