Chirie în Galați – Atenție la înșelătoriile agenților imobiliari!

Chirie în Galați se află pe lista căutărilor, mai ales în această perioadă. În mod special, în centrele universitare, așa-numitele țepe imobiliare iau amploare.

Profitând de disperarea celor caută chirie în Galați, unii „întreprinzători” scot la iveală tot felul de escrocherii. Culmea, unele înșelătorii se practică tocmai prin intermediul agențiilor imobiliare! Iar cei care au de suferit sunt tocmai cei aflați în căutare de chirie în Galați sau în alte orașe.

Cauți chirie în Galați? Atenție la escroci!

Fenomenul pare că este întâlnit în mai toate orașele din țară, la mai toate tipurile de tranzacții imobiliare, precum cele de chirie în Galați.

La o simplă căutare online, în ciuda menționării „direct de la proprietar”, majoritatea anunțurilor imobiliare oferă drept persoană de contact un agent. Și mai ciudat este faptul că unii agenți reușesc să atragă clienți în urma unor astfel de anunțuri, multe dintre ele false. Ba chiar „scot la ofertă” liste de proprietăți, în acest caz cu chirie în Galați.

De fapt, sunt baze de date, care oferă ilegal acces la numere de telefon ale unor oameni care au afișat, cu mult timp în urmă, imobile spre închiriere sau vânzare. Sau aceste liste includ numerele de telefon ale altor agenți. Numai că, dornic de a-și găsi o locuință cât mai repede, omul plătește prețul cerut pentru astfel de liste și nu-și dă seama că a fost înșelat.

Verifică proprietarul!

Pare greu de crezut, dar există și proprietari care escrochează potențialii chiriași cot la cot cu agenții imobiliari. Mai exact, apelezi la o agenție, vizualizezi online anunțutri de chirie în Galați și îți alegi locuința preferată.

Apoi, stabilești cu agentul vizionarea imobilului. Ba chiar ajungi să „bați palma” cu proprietarul. Reveniți cu toții la sediul agenției, pentru întocmirea contractului de închiriere. Aici, achiți în avans chiria plus garanția solicitată, dar și comisionul agenției.

Cum contractul prevede că proprietarul are la dispoziție 15 zile să se răzgândească, te trezești cu el la ușă. Fie când abia te-ai mutat, fie chiar înainte să apuci s-o faci. Acesta îți oferă banii înapoi pe care i-ai plătit lui, dar rămâi pierdut de comisionul plătit agenției.

Din fericire, acum există site-uri care verifică toți proprietarii care afișează anunțuri imobiliare. Iar acestea sunt însoțite de sigla „anunț verificat” sau „proprietar verificat”. Prin urmare, riscul de a fi escrocat se reduce la zero.

Parteneri