Cinci adolescente, toate de 15 ani, au murit în timpul unui joc  „escape room”

 

Cinci adolescente au murit într-un oraș din nordul Poloniei după ce un incendiu a izbucnit în timp ce participau la un joc de tip „escape room”, relatează presa internațională, citată de Cotidianul.ro. Toate cele cinci fete aveau 15 ani și sărbătoreau ziua de naștere a unei prietene.

Un tânăr de 25 de ani a suferit arsuri grave și este internat la terapie intensivă.  Tragedia s-a petrecut în orașul Koszalin. Focul a izbucnit vineri, în jurul orei  locale 17:00, din motive încă necunoscute. Cadavrele fetelor au fost găsite într-o cameră de lângă cea în care a izbucnit focul, la care flăcările nu ajunseseră încă. De aceea, cel mai probabil, adolescentele au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon. Ele erau încuiate în acea cameră fiindcă acesta este jocul, extrem de popular şi în România,

Distribuie prietenilor

Acum, autoritățile desfășoară controale de siguranță în toate imobilele ce găzduiesc jocuri de tip „escape room” (camera de evadare – n.r.) din Polonia.

Jocurile de tip „escape room”, care presupun ca participanții să fie încuiați într-o cameră și să rezolve o serie de ghicitori și enigme ce în final le dau indicii despre cum să iasă, sunt la modă mai ales în rândurile adolescenţilor.