AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cinci turişti români au încercat să urce pe Mont Blanc “echipați” cu pantaloni scurţi, adidaşi şi pălării de paie

Cinci turişti români au încercat să urce pe Vârful Mont Blanc “echipați” cu pantaloni scurţi, cu adidaşi şi pălării de paie, dar au fost întorşi din drum de către poliţia montană. Ei au fost dați exemplu de către un primar francez care a anunțat o măsură radicală: cei care încearcă să ajungă pe Mont Blanc vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau dacă își pierd viața pe munte, scrie The Guardian, potrivit hotnews.ro.

Jean-Marc Peillex, primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin ruta Goûter, a impus această măsură după ce zeci de ”pseudo-alpinişti” ar fi ignorat avertismentele atunci când au urcat pe munte.
El a dat exemplul a cinci turişti români care au încercat să parcurgă traseul ”purtând pantaloni scurţi, adidaşi şi pălării de paie”, fiind întorşi din drum de către poliţia montană.

”Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Aşadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor şi pentru înmormântare, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să suporte cheltuielile”, a spus el.

Așadar, cei care încearcă să ajungă pe vârful Mont Blanc pe traseul Goûter din Franţa vor plăti o garanţie în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care au nevoie de servicii de salvare sau, mai rău, dacă își vor pierde viața.

Primarul francez a explicat că 10.000 de euro ar acoperi costul serviciilor de salvare şi 5.000 de euro ar acoperi înmormântarea.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!