AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu: Am finalizat măsurile pentru ieftinirea facturilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că social-democrații au finalizat pachetul de măsuri menit „să stopeze escaladarea prețurilor și ieftinirea facturilor la populație cât și în economie”.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile atât către populație, cât și către economie și să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiții și ce ne-am propus pentru acest an.

Avem aceste măsuri finalizate. Mai discutăm acum la ora 10:00 cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent Național și la ora 17:00 în coaliție. Am avut discuții, inclusiv în cursul zilei de ieri, cu domnul prim-ministru și alaltăieri și cu domnul președinte Cîțu.
(Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale) este suportabilă de către bugetul statului și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată începând cu data de 1 februarie”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, potrivit digi24.ro.

Liberalii iau în calcul compensări în plus la gaze.

„Cred că sunt mai multe variante. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța cu plafonarea prețurilor la energie la cea mai mare companie de stat. Aceasta este o măsură pe care am putea s-o luăm. După ce avem o decizie finală luată în coaliție, vom veni și vă vom prezenta.
Sunt mai multe măsuri și au o coerență între ele.
La ședința de coaliție este invitat și ministrul Energiei, reprezentanții ANRE, ANPC”, a spus Ciolacu.

„Vedem că este afectată toată Europa, și nu numai. Nu cred că cel mai important acum este să găsim cine este vinovat. Dacă doriți o părere personală, nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele”, a mai precizat președintele Camerei Deputaților.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!