• Home
  • Știri
  • Ciolacu: „Anul acesta am găsit concedii medicale de 6 miliarde de lei. Lucrurile au scăpat de sub control”

Ciolacu: „Anul acesta am găsit concedii medicale de 6 miliarde de lei. Lucrurile au scăpat de sub control”

ciolacu 1 2

Premierul Marcel Ciolacu a readus în discuție într-un interviu pentru România TV problema concediilor medicale. Acesta a precizat că anul acesta s-au decontat concedii medicale de 6 miliarde de lei și că lucrurile au scăpat de sub control.

Premierul a cerut în aceste condiții să fie accelerată digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la fel ca în cazul ANAF.

„Am avut discuții azi cu mai multe instituții pentru o accelerare a digitalizării Casei de Sănătate, la fel ca şi la ANAF, pentru a avea o ordine, coerență în informaţii… Anul acesta am găsit concedii medicale de 6 miliarde de lei.
Undeva lucrurile au scăpat de sub control…Avem nevoie ca statul român să se implice şi să ordoneze anumite lucruri, după 32 de ani… Cum se poate, copilul când se naşte să n-aibă card de sănătate? De la o zi la 18 ani, fără card de sănătate? Unde se mai întâmplă acest lucru, ca oricine să poată deconta reţete, servicii fără să aibă totul foarte clar înregistrat într-o fișă?

Noul șef al CAS are o misiune grea, dar nu se mai poate așa, avem nevoie de o Românie ordonată”, a comentat Ciolacu, potrivit b1tv.ro.

Problema este recunoscută și de Alexandru Rafila, care a declarat că numărul concediilor medicale a scăzut în 2022 faţă de 2021, dar tot rămâne mare. Acesta a mai susținut că trebuie luate măsuri pentru ținerea fenomenului sub control deoarece „discutăm de foarte mulţi bani publici care se plătesc”.

Parteneri